logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Venezuela szabadon engedett hét bebörtönzött amerikait Maduro két rokonáért cserébe

Venezuela szombaton szabadon engedett hét bebörtönzött amerikai állampolgárt, amiért cserébe Washington elengedte Nicolás Maduro elnök két rokonát, akiket kábítószercsempészet miatt tartottak fogva évekig az Egyesült Államokban – közölte egy magas rangú amerikai tisztségviselő.

A szabadon bocsátott amerikaiak között van a Citgo olajipari vállalat öt alkalmazottja, akiket csaknem öt évig tartottak fogva Venezuelában. 2017-ben Caracasban egy üzleti találkozón vettek részt, ahonnan maszkos biztonsági ügynökök hurcolták el őket, majd több évig tartó börtönbüntetést szabtak ki rájuk.

Szabadon engedték továbbá Matthew Heath volt amerikai tengerészgyalogost, akit 2020-ban vettek őrizetbe kémkedés gyanújával, illetve elengedtek még egy floridai férfit, aki január óta volt venezuelai őrizetben tiltott határátlépés miatt.

Washington cserébe Maduro elnök feleségének két unokaöccsét engedte szabadon. A két férfit Haitin fogták el 2015-ben és a következő évben egy New York-i bíróság el is ítélte őket kábítószercsempészet vádjával.

Még legalább négy olyan amerikai állampolgárról tudni, akiket Venezuelában tartanak fogva.

A dél-amerikai ország legutóbb márciusban engedett szabadon egy amerikait, a Citgo vállalat egy másik vezetőjét.

Ajánljuk még