logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hiába kérték a politikusok a lakosságot: túl sokat fűtenek a németek

| Szerző: hirado.hu
A hideg bizony nagy úr: a hűvösre forduló idő miatt jelentősen megnövekedett a gázfogyasztás Németországban, hiába kérték a politikusok a lakosságot, hogy fűtsenek minél kevesebbet, az emberek – válság ide, válság oda – nem akarnak dideregni.

A Szövetségi Hálózati Ügynökség adatai szerint a múlt heti gázfogyasztás 14,5 százalékkal haladta meg az elmúlt négy év szeptemberi átlagát – derül ki a Junge Freiheit pénteki cikkéből. Úgy tűnik, a németek minden politikai felhívás ellenére a hűvös időben fűtik otthonaikat.

Ennek kapcsán az ügynökség vezetője, Klaus Müller figyelmeztette a polgárokat, ha nem fogják vissza a fogyasztást, télre komoly gázhiány lehet az országban, aki a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott nyilatkozatában arra is utalt, hogy emelné a gázárakat.

Müller egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy legalább 20 százalékos megtakarításra van szükség. Felhívta arra a figyelmet, hogy ha a magánháztartások túl sokat fűtenek, úgy az ipar szereplőinek kevesebb gáz juthat, ami fennakadásokat okozhat, és a munkahelyeket is veszélyezteti.

A korábbi zöldpárti politikus, aki 2000 és 2005 között Schleswig-Holstein tartomány mezőgazdasági és környezetvédelmi minisztere volt, emellett arra kérte az Olaf Scholz vezette szövetségi kormányt, hogy semmiképp ne vezessen be gázárplafont.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. 

Kapcsolódó hírek

Európa lassan belefullad saját szankcióiba, közben Brüsszel újabb büntetőintézkedéseket készít elő
Miközben már Európa leggazdagabb országai, így a németek is súlyos és tartós gazdasági nehézségekre számítanak az uniós szankciók következményeként, Brüsszelben már újabb büntetőintézkedéseket készítenek elő Oroszországgal szemben. Az M1-nek nyilatkozó elemző arra hívta fel a figyelmet, hogy az unió központjában fel sem merült a magyarországi nemzeti konzultációhoz hasonló kezdeményezés, vagyis a polgárok megkérdezése a szankciók következményeiről – számoltak be róla az M1 Híradójában.
Külföld
Hogyan veszítsük el politikai népszerűségünket négy hét alatt? – Kiábrándultak a németek Robert Habeck alkancellárból
Augusztusban még Robert Habeck alkancellár, gazdasági miniszter volt a német politika szupersztárja. Ez mindössze néhány hét leforgása alatt alaposan megváltozott: a felmérések szerint politikustársai már jócskán megelőzik őt népszerűségben. Több ok vezetetett oda, hogy a németek ilyen hamar kiábrándultak a miniszterből – írja a<a href="https://m.focus.de/politik/deutschland/gastbeitrag-von-gabor-steingart-widerspueche-und-wortlametta-5-gruende-die-habecks-absturz-erklaeren_id_155136293.html"> Focus.de.</a>
Külföld

Ajánljuk még