logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

48 perc – Komoly kérdéseket vet fel az észak-atlanti együttműködéssel kapcsolatban az Északi Áramlat felrobbantása

| Szerző: hirado.hu
Az Északi Áramlat gázvezetékek körüli helyzetről is beszélgettek a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban, melynek vendégei ezúttal Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója és Schiffer András ügyvéd voltak.

Lánczi Tamás arról is kérdezte vendégeit, hogy a furcsa körülmények között felrobbant Északi Áramlat gázvezetékek ügyéről mit gondolnak.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója szerint az elmúlt évek botrányai többszörösen aláhúzták azt, hogy

a józan észre hallgatni kell. Alapos vizsgálatot kell lefolytatni, hogy ki követte ezt el, nem pedig Nyugat részéről az oroszokra, az oroszok részéről a Nyugatra mutogatni.

Schiffer András ügyvéd egyetértett abban, hogy ezt a kérdést tévéstúdiókban nem lehet megválaszolni. Akármelyik verzió is igaz, tehát hogy az amerikaiak vagy oroszok tették, mindegyik komoly kérdéseket vet fel az észak-atlanti együttműködés jövőjével kapcsolatban.

Schiffer András (Fotó: Hirado.hu/ Horváth Péter Gyula)

Az ügyvéd szerint az a kérdés, hogy ha az oroszok tették, akkor hogy történhet meg olyan, hogy a NATO-hoz csatlakozni kívánó országok felségvizein ilyen lehetséges.  Az biztos, hogy

az amerikai nyilatkozatok azt sugallják, hogy nincs ellenükre a dolog és hogy más országok szuverenitását semmibe veszik.

Mráz Ágoston Sámuel arra mutatott rá, hogy Angela Merkel tudott utoljára rendet tenni, ő volt az, aki közölte az amerikaiakkal, hogy szükség van az Északi Áramlatra.

Mráz Ágoston Sámuel (Fotó: Hirado.hu/ Horváth Péter Gyula)

Schiffer András ezt azzal egészítette ki, hogy

Merkel működésének idézett szakaszában Donald Trump volt az amerikai elnök és ő volt az egyetlen Jimmy Carter óta, aki nem folytatott „kardcsörtető háborús poltikát”.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még