logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zaharova: Az incidens amerikai ellenőrzés alatt álló területen történt

Az Északi Áramlat vezetékeivel kapcsolatos incidens Dánia és Svédország kizárólagos gazdasági övezetében történt, amelyet teljes mértékben az amerikai hírszerző szolgálatok ellenőriznek – jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője csütörtökön.

A diplomata a Szolovjov Live médiacsatorna műsorában nyilatkozott.

Zaharova szerdán az Északi Áramlat-1 és -2 gázvezetékek megrongálódása kapcsán amerikai tisztségviselők év eleji nyilatkozataira emlékeztetett, miszerint az Északi Áramlat-2 nem fog működni.

Zaharova a műsorban felszólította Joe Biden amerikai elnököt, válaszoljon arra a kérdésre, hogy ami szeptember 25-én és 26-án a gázvezetékekkel történt, az a korábbi fenyegetések valóra váltása-e Washington részéről?

Kapcsolódó tartalom

Hangsúlyozta: bár a szóban forgó területtel kapcsolatban sok a találgatás, például az, hogy semleges vizeken található, az valójában Dánia és Svédország kizárólagos gazdasági övezete. Mint mondta: ezek az államok nagyon NATO-orientált országok, tele amerikai fegyverekkel, amelyek teljes mértékben az amerikai hírszerző szolgálatok ellenőrzése alatt vannak, (…) és az utóbbiak teljes mértékben ellenőrzik az ottani helyzetet.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még