logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Teljesen nemsemlegessé válik a Virgin Atlantic

| Szerző: hirado.hu
Ezentúl a Virgin Atlantic légitársaság férfi pilótái és légikísérői is viselhetnek szoknyát, az utasokat pedig az általuk preferált nemük szerint fogják szólítani, hogy „így mutassanak a példát ”a többi légitársaságnak.

A Sir Richard Branson tulajdonában lévő Virgin Atlantic légitársaság eltörli azokat a szabályokat, amelyek előírják alkalmazottai számára, hogy „nemek szerinti egyenruhát” viseljenek, ami a légiközlekedési iparágban egyedülálló az Egyesült Királyságban. A változások nem korlátozódnak a Virgin Atlantic alkalmazottaira.

A járatokon az utasok “Mr” és “Mrs” megszólításának is véget vetnek, a légitársaság megváltoztatta jegykiadó rendszerét, hogy lehetővé tegye a nemsemleges jelölések használatát.

A módosításokat követően a nemsemleges nemi megjelöléssel ellátott útlevéllel rendelkező utasok a foglaláskor az „U vagy X” nemi kódot, valamint a nemsemleges „Mx” megnevezést is választhatják. Továbbá a vállalat kötelező „inkluzivitási képzést” is előírt a személyzet számára. Juha Jarvinen, a Virgin Atlantic kereskedelmi vezetője elmondta:

„a légitársaság azt szeretné, ha a személyzet felvállalná egyéniségét, és a munkahelyén is valódi önmagát adná.”

Hozzátette:

„A Virgin Atlanticnál hiszünk abban, hogy mindenki képes felvenni a versenyt a világgal, függetlenül attól, hogy kicsoda. Szeretnénk lehetővé tenni az embereink számára, hogy azt az egyenruhát viseljék, amelyik a legjobban illik hozzájuk és ahhoz, ahogyan azonosítják magukat, és biztosítani, hogy ügyfeleinket az általuk preferált névmással szólítsák meg.”

A légiközlekedési ágazat, amely történelmileg a szigorú öltözködési szabályokról, a magasságra és életkorra vonatkozó követelményekről, valamint a tetoválások viselésének tilalmáról ismert, mostanában az elfogadás nevében komoly változásokon megy át, hogy jobban „tükrözze a társadalmi normák változásait”. A Virgin Atlantic eddig „élen járt” a reformokban. Májusban a Virgin lett az első nagy globális légitársaság, amely engedélyezte, hogy a személyzet tetoválásokat viseljen. A közleméynben kiemelték a Virgin Atlantic továbbra is igyekezni fog, hogy a legbefogadóbb légitársaságként tartsák számon. A vállalat transzneműek befogadására vonatkozó meglévő politikája már most is lehetővé teszi a nemi átalakítással kapcsolatos orvosi kezelésekhez szükséges szabadságot, valamint a választott nemhez igazodó személyzeti öltöző kiválasztását.

 

Jaime Forsstroem, a társaság egyik légiutas-kísérője így nyilatkozott:

„A nemi identitással kapcsolatos frissített politika nagyon fontos számomra. Nem bináris személyként lehetővé teszi számomra, hogy önmagam lehessek a munkahelyemen, és hogy megválaszthassam, milyen egyenruhát viselek.”

Michelle Visage, egy transznemű tehetségkutató zsűritagja elmondta:

„Egy nem-bináris gyermek édesanyjaként és az LMBTQ+ közösség szövetségeseként a Virgin Atlantic ezen erőfeszítései, amelyek a befogadás elősegítésére irányulnak, rendkívül fontosak és személyesek számomra.”

Kapcsolódó hírek

A katari világbajnokságon elmaradhat az LMBTQ-propaganda
Több európai labdarúgó-szövetség is próbál nyomást gyakorolni a FIFA-ra, miután a szervezők megtiltanák, hogy a katari labdarúgó-világbajnokságon szivárványos karszalagot viseljenek a csapatkapitányok a pályán – számolt be az <a href="https://apnews.com/article/soccer-sports-middle-east-international-09645ca4a5fe855f0c419c67ba4fecce">AP News</a>. A portál kiemelte, hogy legutóbb a német és a francia labdarúgó-válogatott is csatlakozott ahhoz a nyolc európai csapat „OneLove” kampányához, amely Hollandiából indult el, és a diszkrimináció elítélésére hívja fel a figyelmet. Az ügy kapcsán az AP megjegyezte: a FIFA szabályai megtiltják a csapatoknak, hogy saját karszalagot vigyenek a világbajnokságra, és ragaszkodnak ahhoz, hogy az irányítótestület által biztosított felszerelést kell használniuk.
Külföld
Túl a szivárványon – LMBTQ-karakterekkel jön az új Óz, a nagy varázsló
Kenya Barris, az Óz, a nagy varázsló remake-jének írója és producere elmondta, az újragondolt verzió LMBTQ-reprezentációt is tartalmaz, és egy olyan történetet mesél el, ami tükrözi a mai világot – <a href="https://variety.com/2022/film/columns/kenya-barris-wizard-of-oz-lgbtq-1235378308/">derült ki Barris Verietynek adott interjújából.</a>
Külföld

Ajánljuk még