logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Özönvízszerű esőzések voltak Horvátországban

| Szerző: hirado.hu
Özönvízszerű esőzések voltak szerda este Horvátországban, az áradat Fiuméban (Rijeka) teljesen megbénította a közúti forgalmat, pincéket öntött el, és egy ember halálát okozta, de Isztria több járásában is riasztották a tűzoltókat – jelentette a helyi média.

 

A fiumei tűzoltóság csütörtöki közlése szerint egy férfi egy autó alá szorult és megfulladt. A tűzoltók közel száz autóból mentették az embereket, újra járhatóvá tették az utakat, és kiszivattyúzták a vizet az elárasztott épületekből.

A Magyar Szó beszámolt arról, hogy a horvát Mladen Sculac megyei tűzoltóparancsnok a sajtónak kifejtette: szerda este Fiumében két óra alatt csaknem 140 liter csapadék hullott, amennyi átlagosan egész szeptemberben szokott esni. A városi vízelvezető rendszer nem tudta elnyelni a rengeteg vizet, amely épületek pincéjét, alsóbb szintjét öntötte el.

Több helyen evakuálni kellett az embereket.

Hinko Manc, a város tűzoltóparancsnoka úgy fogalmazott: Fiume az esti órákban tóvá változott, az utakon, főleg az alacsonyabb részeken, félméteres víz állt.

A hatóságok arra kérték a lakosokat, hogy ha tehetik, maradjanak otthon.

Isztria több térségében a tűzoltók műszaki mentést folytattak, kidőlt fákat és ágakat távolítottak el az utakról, valamint vizet szivattyúztak ki elárasztott épületekből.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még