logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lengyelországban letartóztattak egy magyar sofőrt, aki halálra gázolt egy tűzoltót

Lengyelországban két hónapos előzetes letartóztatásba helyeztek egy 21 éves magyar sofőrt, akit egy Krakkó közelében történt, halálos kimenetelű baleset okozásával gyanúsítottak meg – közölte csütörtökön a lengyel sajtó.

A keddre virradóan a lengyelországi A4-es autópályán történt balesetben meghalt egy lengyel tűzoltó, munkatársa (és egyben felesége) súlyosan, egy másik tűzoltó pedig könnyebben megsérült.

A tűzoltók eredetileg egy jávorszarvas és egy személygépkocsi összeütközése miatt avatkoztak be az autópálya mentősávjában. Hatósági jelentések szerint a beavatkozás helyszínéhez egy személygépkocsi közeledett, de időben lefékezett.

Az autóba belehajtott azonban egy Iveco márkájú tehergépkocsi, amelynek magyar sofőrje elvesztette uralmát a jármű felett, és elütötte a mentősávban tartózkodó három tűzoltót.

A krakkói kerületi ügyészség szóvivője csütörtök este a PAP hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: az előzetes letartóztatásba vett magyar sofőrt szabadon bocsátják, amennyiben megfizeti a bíróság által meghatározott óvadékot.

Az elhunyt 38 éves tűzoltó önkéntes volt, hétköznap postásként dolgozott. Emléke előtt szerdai ülésén a szejm egyperces csenddel tisztelgett. Mateusz Morawiecki kormányfő a kis-lengyelországi vajda javaslatára rendkívüli, 25 éves életkorig járó nyugdíjban részesítette a tűzoltó négy gyermekét.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még