logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az EU visszaállíthatja a vízumkényszert, ha Szerbia nem vezeti be a szankciókat

| Szerző: hirado.hu
Ha Aleksandar Vucic az új kormány megalakítása után Oroszországgal szemben nem vezeti be az uniós szankciókat, Szerbia polgárai súlyos következményekkel szembesülhetnek – erről írt a Danas szerb napilap és a Nova szerb kábeltelevízió online oldala.

A szerb lapok arról írnak, hogy választás elé állította Brüsszel a szerb elnököt, miszerint, ha Szerbia rövid időn belül nem vezeti be az Oroszország ellen hozott uniós szankciókat, akkor büntetőintézkedésekkel kell szembesülnie – közölte az Informer.rs.

Kapcsolódó tartalom

Egyértelmű az elvárás: vagy vezessen be szankciókat Oroszországgal szemben, vagy az EU vízumot és szankciókat vezet be Szerbiával szemben.

A Danas napilap tudomása szerint ha Aleksandar Vucic egy nappal az új kormány megalakítása után, ami november harmadika, nem vezeti be a rájuk kényszerített Oroszországgal szenben bevezetett uniós szankciókat, Szerbia polgárai súlyos következményekkel szembesülhetnek.

A Pannon RTV információi szerint a kormányalakítás után Aleksandar Vucic október 8-án tart sajtótájékoztatót, ahol az aktuális politikai helyzetről fog beszélni. Előtte viszont Vucic október 1-jén Bulgáriában találkozik az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel, Rumen Radev bolgár elnökkel, továbbá Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnökkel.

Kapcsolódó hírek

Ajánljuk még