logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kína novemberben rántja le a leplet legújabb katonai fejlesztéseiről

| Szerző: hirado.hu
Összesen 43 országból több mint hétszáz válllalatot várnak az idei 14. Kínai Nemzetközi Repülési és Űrkiállításra, amelyen a kínai hadsereg légiereje eddig még sohasem látott fejlesztéseket mutat be.

 

Eddig soha nem látott haditechnikai eszközöket fog bemutatni a kína légierő – jelentette ki Sen Csin-ko alezredes, katonai szóvivő. Kiemelte, hogy az új technológiák között lesznek nagy hatótávolságú stratégiai fegyverek és a pilóta nélküli harci repülőgépek is.

„A közönség idén olyan repülő bemutatókat és harcieszközöket fog látni, amelyeket még soha nem látott” mondta Sen Csin-ko.

November 8-án kezdődik a dél-kínai Kuangdong tartományban, Zhuhaiban a 14. Kínai Nemzetközi Repülési és Űrkiállítás, vagyis az Airshow China 2022, amelyen a kínai hadsereg (PLA) különböző aktív szolgálatban lévő repülőgépei, többek között a 20-as sorozat – Kína ötödik genercáiós harci repülőgépei – is debütálnak.

Kapcsolódó tartalom

Az idei kiállításon a vártnál több kiállítót 43 országból és régióból több mint 740 vállalatot regisztráltak, melyek a legmodernebb szárazföldi, tengeri, légi, űrhajózási, elektronikai és kiberalkalmazásokat felölelő kiállítási tárgyakkal mutatkoztak be a sajtótájékoztatón kiadott információk szerint.

Becslések szerint száz repülőgéptípus lesz látható, és olyan országok vesznek részt az eseményen, mint az Egyesült Államok, Franciaország, Németország, Olaszország és Szaúd-Arábia.

A Boeing, az Airbus és a GE is jelen lesz erősítették meg az esemény sajtótájékoztatóján.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még