logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hortay: Kínossá vált Joe Biden korábbi kijelentése az Északi Áramlat 2 gázvezetékről

| Szerző: hirado.hu
Az Egyesült Államok lehetséges felelősségével kapcsolatos felvetéseket egy februári Joe Biden nyilatkozat is fűti, amiben azt mondta az amerikai elnök, hogy „ha Oroszország megtámadja [Ukrajnát], akkor nem lesz Északi Áramlat 2. Véget vetünk neki” - emlékeztetett Hortay Olivér.

Kínossá vált Joe Biden korábbi kijelentése az Északi Áramlat 2 gázvezetékről – mutatott rá közösségi oldalán Hortay Olivér.

A Századvég Konjunktúra Zrt. Energia-és Klímapolitika Üzletágának vezetője kifejtette: úgy tűnik, célzott katonai támadás történt az Északi Áramlat gázvezeték ellen, Oroszország és Ukrajna mellett egyre többen vetik fel az Egyesült Államokat is, mint lehetséges felelőst. Radek Sikorski, volt lengyel védelmi miniszter például a szivárgás kapcsán mindössze annyit írt ki Twitteren, hogy: „Köszönöm. USA”.

Az Egyesült Államok lehetséges felelősségével kapcsolatos felvetéseket egy februári Joe Biden nyilatkozat is fűti, amiben azt mondta az amerikai elnök, hogy „ha Oroszország megtámadja [Ukrajnát], akkor nem lesz Északi Áramlat 2. Véget vetünk neki” – idézte fel az energiapolitikai szakértő.

Emlékeztetett: a riporter kérdésére, hogy „de pontosan hogyan fogja ezt megtenni, mivel… a projekt Németország irányítása alatt áll?”, Biden azt felelte: „Ígérem, képesek leszünk erre”.

Hortay kitért arra is: Sikorski kiállása azért különös, mert a volt lengyel védelmi miniszter egyáltalán nem tekinthető oroszbarátnak. Ráadásul az üzenetét éppen akkor tette közzé, amikor a Der Spiegel arról számolt be, hogy az USA hetekkel korábban figyelmeztettte Németországot és Oroszországot a közelgő támadásról.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még