logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Halmozódik az alkatrészhiány, a Ford egy NASCAR-pályán parkoltatja félkész autóit

| Szerző: hirado.hu
A továbbra is súlyos alkatrészhiány miatt az autógyártók folyamatosan küszködnek a kereslet kielégítésével, és előreláthatólag a gyártási költségek növekedése miatt a már így is drága autók árai valószínűleg még tovább fognak emelkedni.

A utóbbi időben kevesebb hír érkezett az autógyártókat sújtó alkatrészhiányról, de a valóságban ez nem jelenteti azt, hogy a probléma megoldódott volna.

Olyan nagy autógyártók, mint a Honda vagy a Toyota küszködnek az új autók leszállításával, mert nem tudják beszerezni a szükséges alkatrészeket. Ugyanez igaz a Fordra is, amely a héten jelentette be, hogy

ebben a negyedévben akár 45 ezer járművet is raktárban kell tartani, amíg nem érkeznek a hiányzó, alapvető fontosságú alkatrészek, elsősorban a chipek.

Nemrég láttak napvilágot olyan fényképek, amelyek szerint a Ford egyik ilyen lerakata a Kentuckyban található NASCAR-versenypályát most több ezer Super Duty pickup veszi körül, és ez a lerakat már műholdfelvételeken is világosan kivehető.

Befejezetlen Ford teherautók a Kentucky állambeli NASCAR versenypálya parkolójában Befejezetlen Ford teherautók a Kentucky állambeli Blue Oval nevű  NASCAR versenypálya parkolójában, 2021. szeptember 21-én

Kapcsolódó tartalom

A The Drive autós szakportálnak egy helyi lakos elmondta, hogy ez csak az egyik ilyen lerakat, még több autót tárolnak az Indiana állambeli Charlestownban, amely körülbelül 25 percre van a terepjárókat gyártó üzemtől.

Egy hétfői sajtóközleményben a Ford megjegyezte, hogy

az inflációval kapcsolatos beszállítói költségek egymilliárd dollárral magasabbak az eredetileg tervezettnél.

Ez minden bizonnyal majd az autók árában is jelentkezik. Arra lehet számítani, hogy a Ford és minden más autógyártó a magasabb árréssel értékesíthető, drágább járművek gyártását helyezi előtérbe, elhanyagolva a megfizethető árú kategóriákat.

Kapcsolódó hírek

Túl drágává válik az elektromos autózás?
<span style="font-weight: 400;">Amennyiben a piac törvényei érvényesülnek Németországban, egyáltalán nem biztos, hogy tovább folytatódik az elektromos autók térnyerése – állapította meg az egyik legjelentősebb német autópiaccal foglalkozó intézet. A folyamatosan növekvő elektromosáram-árak, a csökkenő állami szubvenciók és a gyártók áremelései egyre nehezebbé teszik az energiaátmenetet az utakon. </span>
Külföld
Jobb láb a gázon, bal láb a jobbon – rohamtempóban hagyja le az átlagembert az autópiac
Idestova két éve szólnak a hírek az újautó-piac sínylődéséről. A félvezető- és chiphiány, a világjárvány, a szállítási gondok és az ukrajnai háború következtében a kínálati szűkösség soha nem látott torlódást képezett a futószalagokon. Bár a jelenlegi helyzet senkinek sem kedvez, az autógyártóknak évtizedes gondot sikerült megoldania a pandémia árnyékában. Most ismét az ő kezükben az árazás monopóliuma. Ez egyre inkább a használtautó-piac felé tereli majd középosztályt, ám az elmúlt években tapasztalható keresleti bumm miatt ott sem sokkal kedvezőbb a helyzet.
Gazdaság

Ajánljuk még