logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tízezrek tiltakoztak a német kormány energiapolitikája ellen

| Szerző: hirado.hu
Hétfőn több tízezren tüntettek Németország keleti tartományaiban a kormány energiapolitikája ellen. Csak Szász-Anhaltban 13 ezer ember vonult az utcára – írta meg cikkében a Jungefreiheit.de.

 

A tüntetésen felszólalók többek között az oroszországi szankciók megszüntetését követelték annak érdekében, hogy ismét energiaszállítmányok érkezzenek az országból.

Azt is követelték, hogy az ukrajnai háborús konfliktusban részt vevő felek kezdjenek béketárgyalásokat.

Mecklenburg–Elő-Pomerániában a gyűléseken összesen több mint 11 000 ember vett részt. Beszédeikben a résztvevők az Ukrajnába irányuló fegyverszállítmányok leállítását és az időközben megrongálódott Északi Áramlat 2 gázvezeték üzembe helyezését követelték.

A tüntetők összesen 20 helyszínen gyűltek össze az államban. A tiltakozások központja Schwerin volt.

Az energiapolitika az utcára viszi az embereket

A türingiai Gerában a rendőrség csaknem 4000 résztvevőt számolt össze az energiatüntetéseken. Ugyanennyi ember vonult végig Weimarer Land, Saale-Holzland, valamint Jena és Weimar városokon.

Szászországban is mozgósította az embereket a jelzőlámpa-koalíció energiapolitikájának elutasítása. Chemnitzben például mintegy 2500 ember vonult az utcára.

A Freie Presse szerint ez az előző héthez képest ugrásszerű növekedést jelentett. Már múlt vasárnap Plauenben több mint 4000 ember tett nyilatkozatot a szövetségi kormány politikája ellen.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Olaf Scholz német kancellár (Fotó: EPA/CLEMENS BILAN)

Ajánljuk még