logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Robbanások történtek az Északi Áramlat gázvezeték közelében

| Szerző: hirado.hu
Korábban a német média is arról cikkezett, hogy célzott támadás érhette a gázvezetéket, erre utalnak a svéd nemzeti szeizmológiai hálózat áltla közzétett adatok is.

Az SVT svéd nemzeti műsorszolgáltató jelentése szerint szeizmológusok robbanásokat regisztráltak az Északi Áramlat vezeték közelében az elmúlt 36 órában. A mérőállomások Svédországban és Dániában is erős víz alatti robbanásokat regisztráltak hétfőn a gázszivárgásokkal azonos területen.

„Kétségtelen, hogy ezek robbanások voltak”

mondta Björn Lund, a svéd nemzeti szeizmológiai hálózat, az SNSN szeizmológiai előadója. Elárulta: „jól látható, ahogy a hullámok a fenékről a felszínre pattannak”. Nem kétséges, hogy robbanás volt. Még egy gnosjöi állomásunk is  érzékelte”.

Kapcsolódó tartalom

Az első robbanást hétfő éjjel 2 óra 3 perckor, a másodikat hétfő este 19 óra 4 perckor regisztrálták – áll a jelentésben. A gázszivárgásra vonatkozó figyelmeztetések hétfőn 13 óra 52 perckor, illetve 20 óra 41 perckor érkeztek a tengerészeti hatóságtól, miután a hajók buborékokat észleltek a felszínen.

Mint ismert az európai országok kedden sürgős kivizsgálást rendeltek el az Északi Áramlat 1 és az Északi Áramlat 2, a Balti-tenger alatt Svédország és Dánia közelében futó két orosz gázvezetéken történt megmagyarázhatatlan szivárgás ügyében.

Kapcsolódó tartalom

Kapcsolódó hírek

Reagált a Kreml az Északi Áramlat gázvezeték meghibásodására
A Kremlt rendkívüli módon aggasztja az Északi Áramlat csővezetékeken észlelt károsodás és nyomáscsökkenés, ezért a példátlan helyzet sürgős kivizsgálását sürgeti – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtószóvivő szerdán újságíróknak.
Külföld

Ajánljuk még