logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elárverezik az 1954-es „Berni csoda“ csatárának hagyatékát

Elárverezik a tavaly decemberben elhunyt Horst Eckel hagyatékát. Eckel annak a nyugatnémet labdarúgó-válogatottnak az utolsó életben maradt tagja volt, amely az 1954-es világbajnokság döntőjében 3–2-re legyőzte a magyar Aranycsapatot.

Az emléktárgyak gyűjteménye mintegy 500 darabból áll, benne egy teljes sportruházattal, amelyet az Agár becenévvel illetett szélső viselt a berni vb-fináléban.

A 89 évet élt Eckel lánya, Dagmar közölte, azt szeretnék, ha a novemberben 280 ezer eurós kikiáltási árért kalapács alá kerülő hagyatékot egyetlen múzeum vagy archívum vásárolná meg, és később a nagyközönség is megtekinthetné. A befolyó összeget a legendás sportember beteg özvegyének az ápolására fordítják.

Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egykori tagja és Horst Eckel, az 1954-es labdarúgó-világbajnokságon szerepelt nyugatnémet csapat csatára cselez az MLSZ telki edzőközpontjában, amelyet a szövetség elnöke bemutatott a Magyarországon tárgyaló Német Labdarúgó Szövetség (Deutscher Fussball Bund, DFB) delegációjának. (Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor)

Eckel 32-szer szerepelt a Nationalelfben, 1949 és 1960 között az 1. FC Kaiserslautern játékosa volt, és pályafutása során mindössze egyszer váltott klubot.

1960-tól hat évig a SV Röchling Völklingen csapatát erősítette. A Kaiserslauternnel 1951-ben és 1953-ban bajnokságot nyert.

Ajánljuk még