logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csak férfinak született férfiak nem jelentkezhetnek az amerikai légierő ösztöndíjprogramjára

| Szerző: hirado.hu
Nőknek és „nemi kisebbségeknek” szóló ösztöndíjprogramot indít az Egyesült Államok Légierő Akadémiája (USAFA) Colorado államban. A felhívásban finoman, de egyértelműen jelezték, hogy ez a felhívás nem férfiaknak szól.

Az USAFA szeptember 14-én küldött kör-e-mailt a kadétoknak, amelyben tájékoztatta őket, hogy a repülőgépipar iránt érdeklődő egyetemi hallgatóknak, nőknek és nemi kisebbségeknek lehetőségük nyílik jelentkezni az ösztöndíjra – számolt be a Fox News.

A projekt honlapján található jelentkezési lapon az áll:

Ha ön cisznemű férfi, ez a program nem önnek szól.

A Fox News beszámolója szerint az ösztöndíj csak olyan jelentkezők számára elérhető, akik cisznemű nők, transznemű nők, nem-binárisok, agenderek, bigenderek, two-spiritek, demigenderek, genderfluidok, genderqueerek vagy egyéb nemi kisebbséghez tartoznak.

Az akadémia e-mailje szerint az ösztöndíj biztosít egy „kilenchetes fizetett szakmai gyakorlatot egy vezető repülőgépipari vállalatnál”.

Kapcsolódó tartalom

A tájékoztatóban a cisznemű férfiaknak két másik mellékprogramot ajánlottak, melyek közül az egyik csak színes bőrű kadétok számára elérhető.

A Fox News az USAFA felhívásáról egy aggódó kadéttól értesült, aki névtelenséget kért, hogy elkerülje a megtorló intézkedéseket és negatív szakmai következményeket. A forrás azt állította, hogy az intézmény jobban összpontosít a sokszínűségre és befogadásra (D&I), mint az országot fenyegető katonai veszélyekre.

Kicsit aggasztó, hogy több eligazításunk van a D&I-ről, mint a külföldi ellenségekről, az új technológiákról vagy a világ aktuális eseményeiről

– fogalmazott.

A médium korábbi beszámolója szerint az USAFA sokszínűségről és befogadásról szóló képzésén többek közt arra tanítják a kadétokat, hogy tartózkodjanak az „anya”, illetve „apa” szavak használatától, valamint olyan megszólításokat alkalmazzanak, amelyek minden nemre kiterjednek.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA/US Navy Office of Information/MC2 Samantha Jetzer)

Ajánljuk még