logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az amerikaiak 70 százaléka keres másodállást az elszabadult infláció miatt

| Szerző: hirado.hu
Egyre több ember szembesül az infláció okozta megnövekedett költségekkel az Egyesült Államokban. Az amerikaiak zöme nehezen tart a lépést a kiadásaival, ezért a munkaképes lakosság csaknem 70 százaléka igyekszik túlórát vállalni vagy keres másodállást – számolt be a CNBC.

Az amerikaiak közel 70 százaléka keres másodállást az infláció leküzdésére – derült ki egy munkaerő-alapú szolgáltatási platform, a Bluecrew által szeptemberben végzett több mint ezerfős felméréséből.

A megkérdezettek 85 százaléka azt mondta, hogy az infláció miatt megváltoztatta a költési szokásait. 72 százalék vallotta, hogy a mindennapi kiadások drasztikus megnövekedése hatással volt arra, ahogyan a munkáját látja, 57 százalék pedig új vagy további álláslehetőségek után nézett az elmúlt egy évben.

A gyorsan növekvő infláció arra kényszeríti az embereket, hogy ne csak azt nézzék, hogyan költik el a pénzüket, hanem azt is, hogyan keresik meg

– mondta Matt Laurinas, a Bluecrew ügyfélkapcsolati igazgatója.

Laurinas szerint a munkát keresők sok esetben már így is 40 órát dolgoznak hétközben, melyet éjszakai és hétvégi extra műszakokkal vagy szezonális munkák vállalásával fejelnek meg.

Kapcsolódó tartalom

A többletmunkát vállalók között vannak olyanok, akiknek órabéres állásuk van, és további órák vállalásáért jelentkeznek másik céghez, valamint olyan szülők is, akiknek hétközben családtagjaikról kell gondoskodniuk, így hétvégén tudnak csak dolgozni, amikor élettársuk vagy egy rokonaik átveszik otthoni feladataikat.

A The Wall Street Journal jelentése szerint a magas infláció és a gazdasági aggodalmak máris a munkaerőpiaci részvételi arány és a dolgozni kívánt órák számának emelkedését eredményezhetik.

Az amerikai központi jegybank adatai szerint a foglalkoztatott amerikaiak közel 5 százalékának több munkahelye is van, köztük

440 000 ember dolgozik két teljes munkaidős állásban, ami rekordmagas érték az Egyesült Államokban.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Ajánljuk még