logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor felvette a kapcsolatot a győztes olasz jobboldali pártvezetőkkel

A megszokott diplomáciai, udvariassági formuláknál jóval intenzívebb kommunikáció zajlik Orbán Viktor miniszterelnök és a várhatóan kormányt alakító olasz jobboldali pártok vezetői között; a vasárnapi parlamenti választás óta több üzenet-, illetve levélváltás is történt a magyar és az olasz partnerek között – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár hétfőn.

A sajtófőnök ismertetése szerint Giorgia Meloni miniszterelnök-jelöltnek Orbán Viktor azt írta, a Fratelli d’Italia párt sikere azon konzervatív-keresztény értékeknek a győzelme, amelyek együttműködésünk és barátságunk alapját is képezik. Orbán Viktor utalt az orosz-ukrán háborúra is, szerinte ilyen kihívásokkal teli időszakban a kiszámítható partnerségek jelentősége különösen felértékelődik. Várakozással tekintek jövőbeli együttműködésünk elé, országaink és Európa békéjének megőrzése, az európai gazdaság újraindítása és az energiaválság enyhítése érdekében – írta a pártelnöknek Orbán Viktor.

Kapcsolódó tartalom

A magyar miniszterelnök korábban a közösségi oldalán is üzent Giorgia Meloninak, azt írva: „Több, mint megérdemelt győzelem. Gratulálok!”.

Orbán Viktor Matteo Salvinivel, a Lega vezetőjével és Silvio Berlusconival, a Forza Italia elnökével is kapcsolatba lépett, mindkettejüknek gratulált az olasz jobboldali pártok választási győzelméhez, és köszönetet mondott nekik az eddigi barátságért és együttműködésért.

Ajánljuk még