logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kulturális háború tört ki egy texasi LMBTQ-barát templomnál

| Szerző: hirado.hu
A texasi konzervatív és keresztény körök felháborodásához vezetett, hogy a Katy városában működő First Christian-templomban drag bingót szerveztek, amelynek bevételeiből egy olyan ingyenes butik megvalósítását tervezték, amely lehetővé tenné a tinédzserek és fiatalok számára, hogy „kipróbálják” a más identitást. A templom a közösségi oldalán is nyíltan propagálja az LMBTQ-közösségeket, így nem csoda, hogy a vasárnapi programjuk kisebb polgárháborút robbantott ki a konzervatív és liberális csoportok között. A helyszínen képviselte magát a szélsőjobb és szélsőbaloldal is.

Az amerikai konzervatívok és liberálisok tüntettek egymás ellen vasárnap a texasi Katy városában, miután a helyi LMBTQ-párti templomban drag bingót rendeztek – számolt be a The Epoch Times. Mint írták, körülbelül 300 texasi konzervatív vonult fel a templom előtt, hogy tiltakozzon a templom ellen, amely telt házas családi drag bingót rendezett, hogy abból finanszírozza a butik létrehozását.

A templom LMBTQ-t propagáló Facebook-oldala szerint ez egy olyan ingyenes butik, amely tizenévesek számára tenné lehetővé az LMBTQ-besoroláshoz tartozó öltözködés felfedezését. Ahogy a cikk írta, a templom parkolója már délutántól tele volt.

Kapcsolódó tartalom

A beszámoló szerint a konzervatív tüntetőkkel szemben mintegy száz liberális ellentüntető is megjelent, akik az „egyházat” védelmezték. A cikk hangsúlyozta: mindkét csoport fel volt fegyverkezve. Mint írták, a politikai spektrum mindkét oldaláról megjelentek szélsőséges csoportok is, köztük a tetőtől talpig feketébe öltözött szélsőbaloldali antifa tagok, akik esernyőt cipeltek, és a neonáci csoportok néhány tagja, mint a Büszke fiúk elnevezésű csoport is.

Összetűzésbe keveredett a két ellentétes oldal

A két csoport tagjai hergelték egymást, közben a seriff helyettesei rohamfelszerelésben megjelentek, hogy szétválasszák őket. A hatósági megelőzés azonban nem volt sikeres, mivel kirobbant a verekedés.

A cikk érzékletesen mutatta be azt a szürreális képet, amely a két tábort jellemezte. A konzervatív oldalon először a fűben térdeplő, imádkozó embereket említi, akik azért imádkoztak, hogy az LMBTQ-emberek is rátaláljanak Jézusra, azonban miután a szélsőjobboldali Büszke fiúk csapata paprikaspray-vel lendült ellentámadásba, a levegőben szálló permet miatt az imádkozó emberek köhögve kezdtek menekülni. A liberális oldal eközben a Kis hableány új részének betétdalát kezdte énekelni, ami azért is vált megosztóvá a filmrajongók körében, mivel a woke áramlat hatására – több más klasszikus alkotáshoz hasonlóan – már színes bőrű színész játssza a főszerepet.

Kapcsolódó tartalom

A körút „liberális oldalán” a szivárványos pólóban emberek szenvedélyesen skandálták: „Fasiszták, menjetek haza!” Az egyik helybéli nő szerint szégyen, hogy az emberek a drag queenek ellen tiltakoznak, ezért kijött, hogy támogassa az egyházat. Egy másik nő szintén a liberális oldalról figyelte a tömeget. Elmondása alapján egy veterán csoport tagja volt, amely „mindenki jogaiért” kiáll, beleértve az LMBT-közösséget is. Odébb pedig egy őszülő hajú, feketébe öltözött férfi azt mondta, hogy antifasiszta, és azért van ott, hogy szembeszálljon Kelly Niederttel. (Niedert konzervatív eseményeket vezetett az Észak-texasi Egyetemen – a szerk.)

Az út túloldalán valóban ott tartózkodott Niedert is, aki egy piros, Donald Trumpot népszerűsítő sapkát viselt. Mint elmondta a lapnak, az antifa zaklatja őt, és mindenhova követik Texasban, mivel az egyetemi évei alatt konzervatív eseményeket szervezett. Nem mellékesen Niedert a Protect Texas Kids (Védjük meg Texas gyermekeit) alapítója, aki azért is szeretett volna részt venni a tüntetésen, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek szexualizálására.

A Twitteren a Screwston antifasiszta bizottság egyik bejegyzése „fasisztának” minősítette azokat, akik meg akartak zavarni egy drag bingó eseményt. „Náci csoportok, például az Árja Szabadság Hálózat tervezik a részvételt” – áll a bejegyzésben. A közösségi posztban egy Kelly Neidert célzó szórólap is szerepelt, amely arra buzdította a tagokat, hogy védjék meg a queer közösséget a konzervatív fenyegetéstől.

Az egyik meghívott transzelőadó korábban gimnáziumi lövöldözést tervezett

A drag bingó tényén túl még nagyobb vitákat váltott ki, hogy a templom elfelejtette közölni, hogy az egyik meghívott drag előadó, Jaysen Kettl, egykor egy iskolai ámokfutás kitervelésében vett részt. A portál emlékeztet: Kettl napjainkban Tisha Flowers művésznéven, gót drag queennek nevezi magát. Azonban 2004-ben az akkor 17 éves Kettl bűnösnek vallotta magát gyilkosság elkövetésére irányuló összeesküvésben. Egy gimnáziumi iskolai lövöldözés kitervelésében játszott szerepet, ami végül meghiúsult, mielőtt bármi történhetett volna.

Kettl és társa tervéről egy 2004-es cikk számolt be részletesen, amelyből kiderül, hogy a napjainkban drag queenként élő férfi a délkelet-texasi Vidor Gimnáziumban tervezett elfogni és megkínozni embereket. A ügy tárgyalásakor az ügyészek elmondták, hogy Kettl és egy diáktársa egy spirálfüzetbe vázolták fel tervüket. Ebben 12 oldalon keresztül részletezték, hogy kiket akarnak megtámadni az iskolában, és mit fognak tenni velük. Leírták, hogyan fognak megkínozni néhány embert – az asztalhoz szögelve a kezüket, vagy éppen fákhoz láncolva, mielőtt megölik őket. A tervek szerencsére nem valósultak meg, mivel annak híre eljutott az iskolavezetéshez. Kettl-t letartóztatták. Amikor a rendőrség átkutatta a diák hálószobáját, egy hátizsákot találtak, amelyben kések, láncok, szögek és kalapácsok voltak. A tervezésben részt vett egy 16 éves lány is, akit szintén letartóztattak.

Kapcsolódó tartalom

Felszólalás a gyermekek szexualizálása ellen

A portál kiemelte, hogy megjelent a tüntetésen Loriann Belin, a Houston körzetben működő Szabadságvédő megyei polgárok (County Citizens Defending Freedom) csoportból, amely a gyermekek szexualizálása ellen küzd. „Ki kell állnunk a legkiszolgáltatottabbak – a gyermekeink – védelméért” – mondta. Belin hangsúlyozta: „Nem utáljuk azokat az embereket a másik oldalon. Isten szereti őket. Egyszerűen eltévedtek, és szükségük van Jézusra.”

Fabiana Pimentel egy bevándorló anya elmondta: tizennégy éve hagyta el Brazíliát, és nem hiszi el, ami Amerikában történik. A járvány idején egyre jobban kezdett aggódni amiatt, hogy gyermekei mit tanulnak az osztályteremben és mit olvasnak az iskolai könyvtárakban. „Rájöttem, hogy a dolgok rosszabbak, mint gondoltam. Ellenzem a gyerekek szexualizálását.”

Egy nagymama, Richard Harmier szintén a gyermekek szexualizálása ellen tiltakozott. Szeretné, ha a texasi törvényhozás tudomásul venné a jelenséget és olyan törvényeket fogadna el, amelyek megvédik a kiskorúakat a nemek közötti átállástól. „Az unokám (kislány) 13 éves, és most fiú szeretne lenni” – mondta Harmier, hozzátéve, hogy a lány levágatta a haját, és kerüli az apját, mert aki nem ért egyet a lánya elképzeléseivel a nemváltásról. „Ezt meg kell állítanunk” – mondta. „Nem kellene engedni, hogy szabadon átneveljék a gyerekeket.”

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még