logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zelenszkij: Putyin nem blöfföl a nukleáris fenyegetéssel

Komolyan veszi Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fenyegetését – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a CBS amerikai hírtelevíziónak adott, vasárnap közzétett interjúban.

Talán tegnap még blöff volt. Mostanra ez a valóság lehet” – jelentette ki Zelenszkij. Az orosz erők kezére került zaporizzsjai atomerőmű körül zajló harcokra utalva úgy fogalmazott: „Ő (Putyin) az egész világot meg akarja ijeszteni”. „Ezek nukleáris zsarolása első lépései. Nem hiszem, hogy blöffölne” – fűzte hozzá.

Putyin szerdán rendelte el tartalékosok részleges mozgósítását, ami Moszkva bejelentése szerint mintegy 300 ezer embert érint. Az orosz elnök beszédében hangsúlyozta, hogy Oroszország területi épségének védelme érdekében minden rendelkezésére álló eszközt fel fog használni, és „ez nem blöff”. Megfigyelők ezt atomfegyverekkel történő fenyegetésként értelmezték.

Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó vasárnap az NBC hírtelevízió Meet the press című műsorában kijelentette, hogy az Egyesült Államok határozott választ ad, ha Oroszország atomfegyvert vet be Ukrajna ellen, és világossá tette Moszkva számára, hogy ez „katasztrofális következményekkel” járna.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij (Fotó: MTI/AP/Leo Correa)

Ajánljuk még