logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tüntető gyújtotta fel magát a pályán Federer búcsúmeccse előtt

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Könnyek közt búcsúzott a közönségtől a világ egyik legjobb teniszezője, Roger Federer pénteken. A svájci teniszező legnagyobb riválisa, Rafael Nadal oldalán végül kikapott utolsó fellépésén, mégis egy másik esemény árnyékolta be a sportág ünnepét.

 

Roger Federer profi pályafutása utolsó mérkőzésén Rafael Nadallal párosban kikapott a férfi teniszezők londoni Laver Kupáján, így az első nap után 2-2-re áll az európai csapat és a világválogatott.

A visszavonulását múlt csütörtökön bejelentő, 20-szoros Grand Slam-győztes svájci klasszis saját kérésére 22-szeres GS-bajnok spanyol riválisa oldalán búcsúzott az élsporttól. Federerék 43 perc alatt nyerték az első szettet a Jack Sock, Frances Tiafoe kettős ellen, majd tie-breakben egyenlített az amerikai duó. A döntő rövidítésben mérkőzéslabdája is volt Federernek és Nadalnak, ám a búcsúzó 41 esztendős svájci játékos adogatásánál ezt hárítani tudta a világválogatott párosa, amely az utolsó három pontot megnyerve végül 2 óra 16 perc elteltével győzött.

Kapcsolódó tartalom

Órákkal Federer búcsúmérkőzése előtt azonban egy klímatüntető férfi bement a teniszpályára, és felgyújtotta a karját. Emiatt el kellett halasztani Sztefanosz Cicipasz és Diego Schwartzman összecsapásának második szettjét.

A semmiből jött… Soha nem történt még ilyen incidens a pályán” – mondta Tsitsipas. „Remélem, hogy jól van” – tette hozzá.

Fotó:  EPA/ANDY RAIN

A torna szervezői közölték, hogy az aktivistát letartóztatták, és az ügyet átadták a rendőrségnek.

(Fotó: EPA/Andy Rain)

Kiemelt kép: EPA/Andy Rain

Ajánljuk még