logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Terjed az ebola Ugandában

| Szerző: hirado.hu
Ugandában 11-re emelkedett az ebolajarványban elhunytak száma, és további 11 ebolagyanús esetet kezelnek kórházban az ugandai egészségügyi minisztérium hivatalos képviselőjének beszámolója szerint.

 

Az ugandai hatóságok szeptember 20-án jelentették be az ebola megjelenését; akkor egy 24 éves férfinál mutatták ki a vérzéssel járó betegséget, amit vírusfertőzés okoz. Átlagosan a fertőzöttek mintegy a fele hal bele a betegségbe. Az első elhunyt férfi az ország középső részén található Mubende régióban élt.

Kapcsolódó tartalom

A betegség kimutatása után a hatóságok 58 személyt azonosítottak, akik kapcsolatba kerültek a fertőzöttel. Négyen közülük azonban megszöktek, őket most körözik.

Az Ugandával szomszédos Kenyában és Tanzániában megszigorították az egészségügyi ellenőrzéseket a határokon az Ebola vírus terjedésének megakadályozása érdekében. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) afrikai részlege azt közölte, hogy a haláleseteket az ebolavírus viszonylag ritkábban előforduló szudáni változata okozta, amit először 1976-ban mutattak ki.

Ugandában korábban már több alkalommal volt ebolajárvány, 2000-ben több száz ember halt bele.

Ajánljuk még