logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tóparton állt meg a felborult autóbusz, súlyos sérültek Ausztriában

| Szerző: hirado.hu
Többen súlyosan megsérültek, amikor egy hegyi úton haladó turistabusz lesodródott a keskeny útról, majd felborult a hegyoldalban Stájerországban péntek hajnalban. Az osztrák katasztrófavédelem jelentése szerint a balesetnek négy súlyos és 20 könnyebb sérültje van.

A katasztrófavédelem, valamint a mentők és a tűzoltóság nagy létszámban, mintegy 20 járművel és mentőhelikopterekkel vonult ki a stájerországi Liezen közelében történt balesethez.

A tűzoltóság közleménye szerint a busz – eddig ismeretlen okokból – egy durva burkolatú, keskeny hegyi úton haladt. A kora reggeli párásságtól csúszós úton a sofőr elvesztítte uralmát a jármű fölött, amelyen 32-en utaztak.

A busz egy magas padkának ütközve felborult, majd a hegyoldalban hosszanti irányban egyszer átfordulva a kerekein állt meg, közvetlenül egy tó partján

– számolt be a Kronen Zeitung online kiadása.

A katasztrófavédelem két mentőhelikoptert küldtek a helyszínre, az Osztrák Vöröskereszt pedig 51 fős személyzettel és 16 járművel vonult ki. Két súlyos sérültet a St. Pölten-i, illetve a salzburgi klinikára szállítottak, két másik embert pedig mentőautóval a Bad Ischl-i kórházba vittek.

A tűzoltók szerint minden utas ki tudta magát szabadítani, senki sem szorult be a buszba.

Kiemelt képen: Tűzoltók végzik az utasok mentését egy buszbaleset után, amelyben négy utas súlyosan, 20 pedig könnyebben megsérült az ausztriai Liezen közelében, 2022. szeptember 23-án (forrás: osztrák katasztófavédelem/BFV Liezen)

Ajánljuk még