logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szijjártó Péter az orosz külügyminiszterrel is tárgyal ma

A kormány kötelessége, hogy biztosítsa Magyarország energiaellátását – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban, amelyről az M1 Híradója beszámolt.

Szijjártó Péter ma mások mellett Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel is tárgyal, akivel az Ukrajnában zajló háborúról, annak hatásairól, valamint a magyar–orosz energetikai együttműködésről is egyeztet. A tárcavezető az M1-en kiemelte: az együttműködés az oroszokkal fizikai, földrajzi okok miatt szükségszerű annak érdekében, hogy Magyarország energiaellátása biztosított legyen.

„A földgázellátás és a kőolajellátás az fizikai kérdés, tehát az oroszokkal való együttműködés fizikai, földrajzi determinációból fakadóan szükségszerű annak érdekében, hogy Magyarország energiaellátását biztosítani tudjuk. Márpedig mi biztosítani fogjuk Magyarország energiaellátását, és Magyarországon egyetlenegy ember, család, háztartás vagy vállalkozás sem kerülhet abba a méltatlan helyzetbe, hogy a földgáz- vagy kőolajellátás kiesése miatt korlátozni kelljen az energiafelhasználását” – mondta Szijjártó.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még