logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tovább fokozná a szankciókat Gyöngyösi Márton

| Szerző: hirado.hu
Tovább fokozná a szankciókat a Jobbik elnöke – erről ír a Magyar Nemzet. A lap emlékeztet rá, hogy Gyöngyösi Márton korábban arról beszélt: akkor is helyesek a szankciók, ha azok fűtéskorlátozást jelentenek a gyakorlatban. A cikk hozzáteszi, hogy a Jobbik elnöke ezzel nem a magyarokat képviseli, hanem Brüsszelnek igyekszik megfelelni – hangzott el az M1 Híradójában.

A Jobbik elnöke az Európai Parlament múlt heti ülése után beszélt arról egy videóban, hogy az Oroszország elleni szankciók működnek. Gyöngyösi Márton itt nem állt meg és további korlátozásokat sürgetett Brüsszeltől.

„Tehát aki egy icipicit is tájékozódik ebben a kérdésben, láthatja, hogy Oroszországot nagyon kemény gazdasági helyzetbe sodorták a szankciók, és ez nagyon helyes így, tehát a szankciókat fokozni kell”

– mondta a Jobbik elnöke.

A Magyar Nemzet minderre úgy reagált: Gyöngyösi Márton és a baloldal a magyar emberek érdekeinek képviselete helyett folyamatosan Brüsszelt akarja kiszolgálni.

Kapcsolódó tartalom

A múlt heti plenáris ülés előtt a pártelnök helyesnek nevezte az embargót. Annak ellenére, hogy az magával vonja a közintézmények, illetve az üzlethelyiségek fűtéskorlátozását.

„Teljesen egyértelmű, hogy alternatív forrásokat kell keresni, és a keresletet pedig vissza kell fogni. Éppen ezért ez Németországban senkinek nem okoz meglepetést, amikor a kormány bejelenti azt, hogy például közintézményekben, meg üzlethelyiségekben hogyan kell alkalmazkodni ehhez az új helyzethez” – fejtette ki Gyöngyösi.

A Magyar Nemzet korábban emlékeztetett rá, hogy a gáz világpiaci ára éppen a Brüsszel által szorgalmazott szankciók miatt drágult a többszörösére. Ezért Magyarországon több közintézmény téli fűtését kell korlátozni, fürdők, sportlétesítmények zárhatnak be, és emelkedett a lakossági földgáz ára is.

„Igen, szenvedni fogunk, de majd túléljük”– ezt már Guy Verhofstadt korábbi belga miniszterelnök mondta, aki most a liberális Renew Europe EP-képviselője.

Vagyis a nyugati politikusok egy része továbbra sem hagyott fel a szankciós politikával, ahogyan Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök sem.

Szakértők ugyanakkor arra figyelmeztetnek: a totális szankciók fenntartása katasztrofális következményekkel járhat, hiszen Európa számos államának gazdasága – köztük Németországé is – az orosz földgázra és kőolajra épül.

Ezek kimaradása esetén pedig több termelési szektor is leállhat, és a lakosság fűtésellátásában is súlyos kimaradások alakulhatnak ki.

Kapcsolódó tartalom

Kapcsolódó hírek

Szijjártó Péter: A narratívák versenyét Európa már régen elveszítette a világban
A narratívák versenyét Európa már régen elveszítette az ukrajnai háború és az amiatt kivetett szankciók kapcsán, a világ többi részét nem érdekli, hogy pontosan mi okozza a negatív hatásokat, csak véget akarnak vetni ezeknek – mondta Szijjártó Péter kedden az M1-nek, mielőtt részt vett volna az Ukrajna újjáépítéséről szóló donorkonferencián New Yorkban.
Külföld
Szijjártó: Felejtsük el a nyolcadik szankciós csomagot!
Európa jobban szenved az ukrajnai háborúra válaszul kivetett korlátozásoktól, mint Oroszország, ezért el kell felejteni a nyolcadik szankciós csomagot, az ugyanis csak tovább mélyítené a nehézségeket – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ Közgyűlés magas szintű hetén, New Yorkban.
Belpolitika

Ajánljuk még