Aktuális

Egyelőre marad a rácsok mögött Eva Kaili, a brüsszeli korrupció főszereplője

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Robbanás egy kabuli étteremben: legalább három halott

Legalább három polgári személy meghalt az afgán főváros, Kabul egy éttermében történt robbanás következtében – közölték a helyi hatóságok szerdán.

A főváros 3. rendőrségi körzetében, Dehmazang negyedben történt robbanásnak további 13 sérültje is volt – számolt be róla Hálid Zadran rendőrségi szóvivő. Hozzátette: a tálib biztonsági szolgálat vizsgálatot indított a robbanás okának kiderítésére.

Helyi források szerint a robbanás ebédidőben történt, és az étteremben főleg az ország áramszolgáltató vállalatának alkalmazottai tartózkodtak, ugyanis a vállalat székhelye a robbanás helyszínének közelében található.

A tálib média szerint gázszivárgás okozta a balesetet.

Az áramszolgáltató vállalat tálib ellenőrzés alatt áll. A tálibok tavalyi hatalomátvétele után megszaporodtak a halálos merényletek, amelyekért legtöbbször az Iszlám Állam vállalt felelősséget. A célpontok többnyire vallási kisebbségek, valamint tálib tisztviselők voltak.

A szeptember elején a szerdai robbanás közelében már történt egy öngyilkos merénylet, amelyet ugyancsak az Iszlám Állam vállalt magára. A kabuli orosz nagykövetség előtt összegyűlt afgán tömegben elkövetett merényletben hatan vesztették életüket, köztük két orosz diplomata.

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Hedajatullah Amid)

Ajánljuk még