logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Reagáltak a britek Putyin bejelentésére

| Szerző: hirado.hu
Putyin nyilatkozata „aggasztó eszkaláció” – nyilatkota Gillian Keegan brit külügyminiszter a Sky News reggeli műsorában. Az orosz elnök bejelentését a brit védelmi miniszter, Ben Wallace is kommentálta: „Putyin elnök megszegte saját ígéretét, miszerint nem mozgósítja a lakosság egy részét, és Ukrajna egyes részeinek illegális annektálása annak beismerése, hogy inváziója kudarcot vall.”

Ide kattintva olvashatja percről percre tudósításunkat az ukrán válságról.

A brit külügyminiszter a Sky News reggeli műsorában úgy fogalmazott, hogy „aggasztó eszkalációnak” tartja az orosz erők részleges mozgósításának elrendelését, továbbá kiemelte, hogy Putyin nyilatkozatait „komolyan kell venni”, valamint nyugalomra szólított fel a nukleáris fegyverek bevetésével kapcsolatos fenyegetettség miatt.

Gillian Keegan szerint az orosz elnök beszédének vége „eléggé aggasztóan hangzott”, azonban még nyugalomra intett. „Ez olyasmi, amit nagyon komolyan kell vennünk, mert tudják, hogy nem mi irányítjuk a dolgokat” – folytatta.

Abban sem vagyok biztos, hogy az orosz elnök is ura a helyzetnek. Úgy értem, ez nyilvánvalóan egy eszkaláció, és természetesen az orosz emberek számára is nyilvánvaló, hogy most már be lesznek sorozva ebbe a háborúba

– hangsúlyozta.

Kapcsolódó tartalom

A brit külügyminiszter a BBC-nek is nyilatkozott és elmondta, Vlagyimir Putyin orosz elnök fenyegetést jelent a Nyugat számára, mivel rengeteg fegyverrel rendelkezik, ami „rémisztő”, továbbá hozzátette, hogy ezek újabb hazugságok Putyin elnök részéről. „Ez egy komoly fenyegetés, amelyet már korábban is hangoztattak” – tette hozzá.

Vlagyimir Putyin bejelentésére a brit védelmi miniszter, Ben Wallace is reagált: „Putyin elnök megszegte saját ígéretét, miszerint nem mozgósítja a lakosság egy részét, és Ukrajna egyes részeinek illegális annektálása annak beismerése, hogy inváziója kudarcot vall. Ő és védelmi minisztere saját állampolgáraik tízezreit küldte a halálba, rosszul felszerelve és rossz vezetőkkel.”

Semmilyen fenyegetés és propaganda nem tudja elfedni azt a tényt, hogy Ukrajna megnyeri ezt a háborút, a nemzetközi közösség egységes, Oroszország pedig globális páriává fog válni

fogalmazott közleményében a védelmi miniszter.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

Ajánljuk még