logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Migránsok próbáltak meg Szlovéniából Olaszországba jutni

Több mint száz, Szlovéniában nemzetközi védelemért folyamodó migráns próbált meg vonaton Olaszországba jutni – közölték szerdán a szlovén hatóságok.

A koperi rendőrséget kedden este értesítették arról, hogy nagyszámú külföldi utazik vonattal Ljubljanából Olaszországba. A hatóságok este fél nyolckor a divacai pályaudvaron átvizsgálták a vonatot, és megállapították, hogy több mint száz külföldi tartózkodik rajta, akik elhagyták a ljubljanai és logateci menekültközpontot.

A vonaton 103 személy utazott: 38 Afganisztánból, 25 Indiából, 12 Burundiból, 13 Nepálból, öt Pakisztánból, három Kubából, kettő-kettő Kongóból és Kamerunból, valamint egy-egy Bangladesből, Ghánából és Guineából – közölte szerdán a koperi rendőrség. A külföldi állampolgárokat illegális határátlépés miatt őrizetbe vették.

A belügyminisztérium legutóbbi adatai szerint Szlovéniában az év első nyolc hónapjában 11 409 határsértőt tartóztattak fel a hatóságok,

93 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában, és nőtt a nemzetközi védelemért folyamodók száma is.

A feltartóztatott illegális bevándorlók mintegy 90 százaléka kért védelmet Szlovéniában. Többségük azonban még a menekültügyi eljárás vége előtt elhagyja az országot. A migránsok főként Szerbián és Montenegrón keresztül érkeznek Bosznia-Hercegovinába, onnan Horvátországba, majd Szlovéniába folytatják útjukat, ahonnan Nyugat-Európába szeretnének eljutni.

A kiemelt kép illusztráció (MTI/EPA/Erdem Sahin)

Ajánljuk még