logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Már a The New York Times szerint is a szankciók miatt van Európában energiaválság

Az amerikai liberális lap egy franciaországi üveggyáron keresztül mutatta be, hogy mit okoznak a kontinensen a szankciók.

A riportban arról is írtak, hogy az orosz gáz elzárása mekkora kockázatot hozott a vállalat életébe, és arról is, hogy milyen gyorsan ugrottak meg az energiaárak – szúrta ki a Mandiner.

A The New York Times úgy fogalmazott:

a magas energiaárak ostorként csapkodják az európai ipart, arra kényszerítik a gyárakat, hogy hirtelen vágják vissza a termelést, és munkavállalók tízezreit küldjék kényszerszabadságra.

A lap hangsúlyozta: a krízisben bizonyos mértékben az európai szankciók ütnek vissza, amelyeknek Moszkvát kellett volna büntetniük.

Kapcsolódó tartalom

Súlyosan megosztja a német baloldalt az európai szankciók hatása

Európa legostobább kormányának nevezte az Olaf Scholz-vezette szövetségi kabinetet a Die Linke, baloldali párt korábbi társelnöke múlt hét végén tartott parlamenti beszédében. A baloldali politikus azzal vádolta Scholzékat, hogy lényegében nyugati provokáció eredményeképp alakult ki a németországi gázellátási válság. Sahra Wagenknecht kifejtette: az ukrajnai háború bűncselekmény, de ostoba az a gondolat, hogy megbüntethetik Putyint azzal, hogy német családok millióit taszítják szegénységbe, és tönkreteszik a gazdaságukat, miközben a Gazprom rekordnyereséget termel. Az erős kritikával élő politikus szavai végül lemondási hullámhoz vezettek a saját pártján belül.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még