logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kína párbeszédre szólította fel a szemben álló feleket

Kína párbeszédre szólítja fel az ukrajnai háborúban szemben álló feleket, és arra kéri őket: találják meg a módját minden érintett biztonsági aggodalmainak eloszlatására – mondta el Vang Ven-pin kínai külügyi szóvivő szerdai sajtótájékoztatóján.

Ide kattintva olvashatja percről percre tudósításunkat az ukrán válságról

Peking egyúttal támogatásáról biztosította a konfliktus békés megoldására tett erőfeszítéseket. Kína álláspontja Ukrajnával kapcsolatban következetes és egyértelmű – szögezte le a tisztségviselő.

Kapcsolódó tartalom

Hozzátette: Peking tiszteletben tartja minden ország területi integritását, Ukrajnát is beleértve. Vang Oroszországra utalva megjegyezte: fontos az is, hogy figyeljünk az országok jogos aggodalmaira.

A szóvivő ismételten kifogásolta a Moszkva elleni szankciókat, amelyek szerinte „nélkülözik a nemzetközi jogi alapot”, és „nem jelentenek megoldást a problémákra”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a múlt héten találkozott Hszi Csin-ping kínai vezetővel a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) szamarkandi csúcstalálkozóján, ahol a két ország megerősítette partnerségét. Putyin elismerően nyilatkozott arról, hogy Peking kiegyensúlyozott álláspontot képvisel Ukrajna ügyében, Hszi pedig elmondta, hogy Kína kész együttműködni Oroszországgal a két ország alapvető érdekeinek mentén.

Ajánljuk még