logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Brutális angliai gyermekgyilkosság: rekord nyomravezetői díjat ajánlottak fel

Több százezer fontos rekord nyomravezetői díjat tűztek ki egy brutális angliai gyermekgyilkossági ügyben.

A súlyos bűncselekmény augusztus 22-én történt az északnyugat-angliai Liverpoolban, ahol egy férfi lőfegyverrel a kezében üldözőbe vett egy másik férfit.

A menekülő ember berohant egy nyitott ajtajú házba, és a fegyveres üldöző utána akart menni, de a ház egyik lakója, a 46 éves Cheryl Korbel megpróbálta rácsapni az ajtót. A férfi azonban az ajtórésen keresztül lövöldözni kezdett, és mellkason lőtte Cheryl Korbel kislányát, a kilencéves Olivia Pratt-Korbelt, aki a helyszínen meghalt.

A fegyveres és az általa üldözött férfi – akit korábban betörésért ítéltek el és a lövöldözésben szintén megsérült – elmenekült.

Őt később elfogták és jelenleg kórházban kezelik. A rendőrségi vizsgálat szerint a megölt kislány családjának semmi köze nem volt a házba behatoló két férfihez.

Kapcsolódó tartalom

Az országszerte hatalmas felháborodást keltő ügyben eddig kilenc embert vettek őrizetbe, de egyikük ellen sem emeltek vádat. A rendőrség szerdai tájékoztatása szerint a nyomozók eddig 15 ezer munkaórát fordítottak a bűncselekmény felderítésére, térfigyelő kamerák több ezer órányi felvételeit vizsgálták át és 400 tanúvallomást vettek fel, de egyelőre nincs újabb gyanúsított.

A tettes kézre kerítésére egy meg nem nevezett magánadományozó 100 ezer font nyomravezetői díjat ajánlott fel,

és szerdán a CrimeStoppers nevű, a bűnüldözés segítésére létrehozott, nem profitorientált civil szervezet alapítója, Lord Michael Ashcroft – Nagy-Britannia egyik leggazdagabb nagyvállalkozója – ugyanennyit tett hozzá a összeghez.

Így a nyomravezetői díj jelenleg 200 ezer font (93 millió forint), amely példátlan a rendőrségtől függetlenül tevékenykedő, hasonló nyomravezetői díjakat rendszeresen felajánló brit szervezet és általánosságban a brit kriminalisztika történetében.

Ajánljuk még