logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szabadon bocsájthatják az ámokfutót, aki 14 évesen végzett az osztálytársaival

| Szerző: hirado.hu
A héten lesz a meghallgatása annak a férfinak, aki 25 évvel ezelőtt, 14 éves korában tüzet nyitott diáktársaira az Egyesült Államokban. A lövöldözésben három diák életét vesztette, öten megsérültek. Az elkövetőt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, feltételes szabadlábra helyezését 25 év letöltése után kérvényezhette legkorábban.

Kapcsolódó tartalom

Feltételesen szabadlábra helyezhető Michael Carneal, aki 25 évvel ezelőtt, 1997. december 1-jén tüzet nyitott osztálytársaira a Kentucky állambeli Paducah-ban, a Heath középiskolában – tájékoztat a New York Post.

Az incidens napján az akkor 14 éves Carneal az iskola épületéhez érve füldugót helyezett a fülébe, majd kivett egy pisztolyt a hátizsákjából és tíz lövést adott le egymás után. A lövöldözésben három diák meghalt, öten pedig megsebesültek.

A fiú ezután eldobta a fegyvert és megadta magát az iskola igazgatójának.

A 14 éves Carnealt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, az akkor őrá kiszabható legsúlyosabb büntetés értelmében 25 év letelte után kérheti legkorábban feltételes szabadlábra helyezését. A férfi élt a lehetőségével, és kérvényezte feltételes szabadlábra helyezését.

Kapcsolódó tartalom

Melissa Jenkins, akit eltalált az egyik golyó, lebénult a lövöldözés következtében. A nő elmondta, hogy meglátogatta a férfit a börtönben, aki bocsánatot kért tőle. Megbocsátott neki, de úgy gondolja, hogy akkor sincs joga szabadon távozni.

„Az emberek 39 évesen még megházasodnak és gyereket vállalnak. Nem helyes, hogy esetleg normális élete legyen, ami a három áldozatnak, akiket megölt, már sohasem lehet” – fogalmazott a nő.

A meghallgatás időpontját, amelyen eldől, hogy a most 39 éves Carneal szabadlábra helyezhető-e, erre a hétre tűzték ki.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még