logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hajtóművet szerelt az energiaválság a milliárdos szekerére, még Jeff Bezost is megelőzte

| Szerző: hirado.hu
Gautam Adani lett a világ második leggazdagabb embere, ezzel a harmadik helyre taszítva az Amazon és a Blue Origin alapítóját, Jeff Bezost, aki nemrég még a dobogó legtetejéről követte a fejleményeket. Az indiai milliárdos felemelkedésében hatalmas szerepet játszik az energiaválság, egyes vállalatainak értéke az elmúlt két évben a hússzorosára emelkedett.

A széntermeléssel, infrastruktúrával és hőerőművi energiatermeléssel foglalkozó vállalkozásokat magában foglaló Adani Group 60 éves indiai elnöke vette át Jeff Bezostól a második helyet a világ leggazdagabb embereinek listáján. A Forbes szerint Gautam Adani 155,5 milliárd dolláros valós idejű nettó vagyonnal rendelkezik – számolt be az Independent.

Azt követően, hogy az évet „csupán” a 14. helyen kezdte a Bloomberg milliárdos indexén, az indiai mágnás páros lábbal lépdel idén a ranglétrán. Februárban ő lett Ázsia leggazdagabb embere, áprilisban csatlakozott a százmilliárdos elit szűk csoportjához, majd nyáron elszáguldott Bill Gates és Bernard Arnault mellett is. A rendkívüli növekedést annak köszönheti, hogy az Adani Enterprises Ltd. részvényei a héten rekordot döntöttek, míg egyes vállalatainak értéke 2020 óta több mint 1000 százalékkal emelkedett – közölte a Bloomberg.

Kapcsolódó tartalom

Adani és a világ leggazdagabb embere, Elon Musk között továbbra is nagy a különbség, a gazdasági médium szerint jelenleg több mint 100 milliárd dollár.

Sokan azt gondolták, hogy Jeff Bezos költséges válása ellenére is hamar visszaugrik az élre, ez azonban a vártnál sokkal nehezebbnek bizonyul számára. Nettó vagyona, többek közt az Amazon-részvények 26 százalékos visszaesése miatt, pénteken 145,8 milliárd dollárra csökkent.

Kiemelt kép: Jeff Bezos, az Amazon és a Blue Origin alapítója (Fotó: EPA/Michael Reynolds)

Ajánljuk még