logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egyre rosszabb a helyzet a zombori befogadóközpontban

A tél közeledtével egyre kritikusabb a helyzet a zombori befogadóközpontban. Túlzsúfolt sátorvárossá alakult a migránsok lakta terület. A helyiek szerint az ott tartózkodó, főleg fiatal férfiaknál fegyver is van. Ausztriában is egyre rosszabb a helyzet. A burgenlandi–magyar határon gyakran kell intézkedniük a rendvédelmi hatóságoknak – számolt be az M1 Híradó.

 

Az M1 munkatársai a zombori befogadóközpont környékén forgattak, és a városban többen is megerősítették, hogy a migránsok miatt rengeteg a bűncselekmény. Van, hogy helyieket zaklatnak, és az is előfordul, hogy egymással csapnak össze.

A befogadóközpont munkatársai azt is elmondták, kamerán kívül, hogy továbbra is nagyszámú incidens történik, tehát verekedések a migránsok között. Ilyenkor előkerülnek a baseballütők is,

általában vagy egymással szemben álló népcsoportok, vagy pedig különféle csempészbandák egymás közötti leszámolása az oka a verekedéseknek

– közölte az M1 helyszíni tudósítója.

Kapcsolódó tartalom

Zomborban most nagyjából kétezer migráns lehet. A legtöbben azt mondják: Szíriából jöttek, és elindulás előtt azt mondták nekik, hogy menjenek Németországba, mert ott új életet kezdhetnek.

A legtöbb migráns csak néhány hétig tartózkodik Szerbiában és embercsempészek segítségével szökik tovább Nyugat-Európába. Az utánpótlás viszont folyamatos.

A helyiek ezért egyre jobban tartanak a migránsoktól.

A gyerekek nincsenek biztonságban, hiszen megfordul itt mindenféle ember. A migránsok közt is van mindenféle, még az al-Kaidából is. Korábbi razziák alkalmával a rendőrség több bűnözőt is elkapott, akik ellen elfogatóparancs volt érvényben” – fogalmazott egy helyi férfi.

Kapcsolódó tartalom

Ausztriában is egyre durvább a migrációs helyzet: a menedékkérelmek száma idén elérheti a 2015-ös válságév szintjét – számolt be a Ripost. A lap szerint a csempészmaffia is egyre brutálisabban működik Ausztriában.

A Ripost Gerald Tatzgern dandártábornokra, az osztrák bűnügyi rendőrség vezetőjére hivatkozik, aki arról beszélt, hogy a migránsok Magyarországon keresztül akarnak Ausztriába jutni.

Az osztrák rendőrségi vezető szerint a bevándorlók fizetnek a csempészeknek, hogy segítsenek nekik átszökni. Szökéskor gyakran négy méter magas kerítést kell megmászniuk, és aki az olcsóbb megoldást választja, az kénytelen négy méter magasból leugrani, ami gyakran súlyos sérülésekhez vezet.

Kiemelt kép: M1

Ajánljuk még