Fontos

A rezsivédelmi költségvetés volt a kormányülés témája

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Brit védelmi minisztérium: Oroszország több tengeralattjárót áthelyezett fekete-tengeri flottájából

Oroszország fekete-tengeri flottájának több tengeralattjáróját áthelyezte a Krím félszigeti Szevasztopolból a Fekete-tenger északkeleti partján, a krasznodari területen fekvő távolabbi Novorosszijszkba – közölte a brit védelmi minisztérium kedden.

A tárca értékelése szerint az áthelyezés oka az lehet, hogy a közelmúltban megváltozott a biztonsági fenyegetés szintje, mert az ukránok immár távolabbi célpontokra is képesek csapást mérni.

Az elmúlt két hónapban a flotta szevasztopoli központját és a Szakiban lévő fő légi támaszpontját is támadás érte” – emlékeztetett a brit minisztérium a Twitteren.

A krími Novofedorivka melletti szaki légi bázison augusztus elején történt robbanássorozat, amelyben brit értesülések szerint legalább nyolc repülőgép megsemmisült vagy megrongálódott. A támadást szakértők szerint Ukrajna követhette el egy addig ismeretlen fegyverrel.

Ezenkívül az orosz hadsereg az elmúlt időszakban rendszeresen semmisített meg drónokat a félszigeten, stratégiailag fontos területeken. Augusztus végén a fekete-tengeri flotta szevasztopoli központja felett lőttek le egy ilyen eszközt, amelynek roncsai az épület tetejére zuhantak. Mihail Razvozsajev, a város orosz közigazgatásának vezetője Ukrajnát vádolta a támadás elkövetésével.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még