logo

Műsorújság

Rendkívüli

Tűz pusztított egy németországi idősotthonban, többen meghaltak

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Élő adásban fenyegetőzött robbantással és gyilkossággal a Jokernek öltözött férfi

| Szerző: hirado.hu
Döntött a bíróság annak a férfinak az ügyében, aki Jokernek öltözve, élő adásban fenyegetőzött robbantással és gyilkossággal Amerikában. Állítása szerint azonban a szavait egyáltalán nem gondolta komolyan, csupán játszotta a „szerepét”.

 

Az 51 éves Jeremy Garnier azért, hogy elkerülje a több hónapos börtönbüntetést, bűnösnek vallotta magát a bíróságon terrorista fenyegetés elkövetésének vétségében – számolt be róla a Mirror.

Az eset 2020 nyarán történt, amikor a férfi autójában ülve, vezetés közben kábítószert fogyasztott, majd az egyik közösségi oldalon élő közvetítésbe kezdett.

„Úgy beszéltem, mint Joker, de csak azért, mert teljesen átszellemültem. Mindenki tudta, hogy csak vicc volt, nem állt szándékomban véghez vinni, amiket elmondtam” – hangoztatta.

Garniert végül egy étteremben tartóztatták le, miközben a férfi a pultnál italt rendelt magának. A letartóztatás során annyit még odaszúrt a rendőröknek, hogy „azért rendelt üdítőt, mert nem lehet ittas, amikor azt tervezi, hogy megöl egy csomó embert”.

A férfit óvadék ellenében tartották fogva, ügyét pedig többször is újratárgyalták, amíg végül meghozták a döntést és két hónap szabadságvesztésre ítélték.

Garnier bevallása szerint korábban több bűncselekményt is elkövetett, hogy finanszírozni tudja drogfüggőségét. Nemrég azonban hangsúlyozta, hogy már teljesen tiszta, a történtek után pedig alaposan megtanulta a leckét.

„Gondolkodj, mielőtt cselekszel, hiszen a tetteidnek következményei lesznek. Nem számít, mennyire jelentéktelennek vagy viccesnek is gondoltam a szavaimat, az emberek komolyan vették” – magyarázta a férfi.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: MTI)

Ajánljuk még