logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Két óra alatt, annyi csapadék esett, amennyi általában hat hónap alatt - Folytatják az eltűntek keresését

Szombaton folytatódik a keresés három eltűnt személy után a közép-olaszországi Ancona adriai tartományban pusztító heves viharok után.

Egy nyolcéves kisfiút, egy 56 éves nőt és egy férfit keresnek Arcevia településről. Tíz halott, 50 sérült és 150 evakuált lakos a régiót sújtó viharok előzetes mérlege – közölték a hatóságok.

A más olasz régiókból is érkezett tűzoltók, a polgári védelem és más mentőegységek szombatra virradó éjszaka is folyamatosan dolgoztak, hogy segítséget nyújtsanak a kimenekített lakosoknak és a sérülteknek, és akiknek az otthonát a víz és az iszap lakhatatlanná tette.

Ancona és Pesaro Urbino tartományokban utakat és házakat öntött el a víz, számos autót elsodort a pénteki heves viharok után.

Két óra alatt 400 milliméter csapadék esett, annyi, amennyi általában hat hónap alatt szokott. Ancona több városrészében nem volt áram és telefonszolgáltatás, az iskolák zárva maradtak.

Kapcsolódó tartalom

A lakókörzetek és a vállalatok vízellátása, amely péntek óta több területen el volt zárva, mostanra már részben helyreállt.

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => (Fotó: EPA/STEFANO SACCHETTONI)
    [image] => //hirado.hu/wp-content/uploads/sites/7/2022/09/10187652-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

Ajánljuk még