logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Svédország: öt migránsból négy oda jár vissza nyaralni, ahonnan menekült

| Szerző: hirado.hu
Egy új felmérés szerint a Svédországban élő migránsok közül átlagosan ötből négyen olyan országa járnak nyaralni, ahonnan eredetileg elmenekültek – írta a Zerohedge.com egy svédországi kutatásra hivatkozva, amelyet a Novus közvélemény-kutató cég és a Bulletin svéd online újság jegyez.

A felmérés során kiderült, hogy azoknak az embereknek a 79 százaléka, akik állításuk szerint háború vagy üldözetetés elől menekültek Svédországba, befogadásuk óta már jártak hazájukban.

A válaszokból azt is megtudták, hogy a migránsok csupán 2 százaléka tervezi, hogy egyszer visszatelepül hazájába, 16 százalékuk pedig egyelőre nem tudja, hogy hazaköltözne-e. Mint írták, a nem európai országból érkezett migránsok úgy gondolják, hogy Svédországban jobb lehetőségük van felnevelni gyermekeiket.

Kapcsolódó tartalom

A cikk rámutatott, hogy a Svédországba érkezett migránsok szabadon elhagyhatják az országot, majd visszatérhetnek, mivel ezért nem jár semmilyen büntetés.

Ezzel szemben Németországban és Svájcban a hazájukba engedély nélkül visszatérő migránsok a menedékjoguk elvesztését kockáztatják

– hívták fel a figyelmet. Horst Seehofer korábbi német belügyminiszter szavait is idézték, aki 2019-ben úgy fogalmazott: „Ha valaki, egy szír menekült, de rendszeresen nyaral Szíriában, az nem állíthatja őszintén, hogy Szíriában üldözik”.

Angela Merkel volt német kancellár szövetségi kormányában a migráció kérdése feszültségeket okozott, mivel a Merkel-vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) a migráció okozta súlyos társadalmi problémák ellenére is (terrorizmus, kulturális eltérések okozta problémák, szociális háló terhelése) az EU-s migrációs direktívát kívánta folytatni. Ezzel szemben viszont Seehofer és pártja, a Keresztényszociális Unio (CSU) azt akarták elérni, hogy Németország alakítson ki saját migrációs politikát, és bizonyos migráns csoportoktól tagadja meg a befogadást.

A svédországi felmérést taglaló cikk kiemelte, hogy a kutatás eredményei egyértelműen rávilágítanak arra, hogy az úgynevezett „menekültek” túlnyomó többsége egyáltalán nem menekült, hanem gazdasági bevándorlók, akik a „menekült” kifejezés érzelmi rejtekhelyét kihasználva visszaélnek a rendszerrel. A cikk szerint a migránsok folyamatos visszaélései megsértik a tényleges menekültek érdekeit.

Az elmúlt húsz évben Svédország több menekültet fogadott be egy főre vetítve, mint bármely más nyugati ország, amely folyamat során Svédország Európa egyik legbiztonságosabb országából a második legveszélyesebb országgá vált.

A migránsok munkanélküliségi rátája négyszer magasabb, mint a svédek körében, és egyes migránsokkal sújtott területeken akár 78 százalékos is a munkanélküliek aránya – idézte fel a cikk.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még