logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egyre népszerűbb a balkáni útvonal, a migrációs helyzet romlására számítanak Szerbiában

A rossz idő miatt egyre többen próbálnak meg a szárazföldön eljutni az Európai Unióba, ezért a migrációs helyzet romlására számítanak Szerbiában. A balkáni útvonal pedig egyre népszerűbb a bevándorlók között. A magyar–szerb határ menti városokban aggódnak a helyiek, többször előfordult ugyanis, hogy fegyvereket koboztak el a rendőrök az érkezőktől – számolt be az M1 Híradója.

Az M1 Híradójában bemutatott felvételeken taxival érkeznek migránsok a határövezet szerb oldalára. Miután kiszállnak az autóból, csatlakoznak a társaikhoz, és nagy csapatba verődve haladnak tovább a határkerítés felé. Láthatóan alaposan felkészültek az illegális határátlépési kísérletre. Hátizsákot, hálózsákot, élelmet és vizet is vittek magukkal. A déli határ közelében folyamatos az utánpótlás. Naponta érkeznek újabb csoportok a közeli településekre. Az egyik marokkói férfi csak két napja van itt, de már járt a magyar határnál.

Tegnap próbáltam meg először átjutni a kerítésen. Nagyon nehéz. Mindannyiunkat rajtakaptak a katonák. Visszajöttünk ide, és újra megpróbálunk átjutni a kerítésen” – mondta egy marokkói migráns.

Kapcsolódó tartalom

A környéken mindenütt lehet találkozni kisebb-nagyobb migránscsoportokkal. Az itt élők tanácstalanok és félelemben élnek.

Azt mondják a bevándorlók egyre agresszívebbek, és attól tartanak, hogy a helyzet csak rosszabbodik a rossz idő beköszöntével.

A vasútállomásnál is történt egy eset, hogy ott voltak. Kijött a rendőrség, összeszedték tőlük a fegyvereket. Azt pontosan nem tudom, hogy milyen vagy hány darab fegyvert. Az erdő alatt nemrégen, amikor összeszedték őket, akkor egy egész busznyi embert elvittek. Úgyhogy akkor is fegyvereket találtak. Mind hazugság, aki azt mondja, hogy nem veszélyesek, meg nem támadnak” – mondta egy helyi nő.

A szántóföldeken át az erdős részek felé is haladnak az illegális bevándorlók, ahonnan már jól látható a magyar határkerítés. Az autópálya felől közelítik meg a területet, és a közeli elhagyatott épületeket is elfoglalják. Céljuk, hogy mihamarabb eljussanak az Európai Unió területére.

Németországba vagy Luxemburgba mennék. Mindegy, hogy hova, csak átjussak a határon. Itt már mindenki nagyon türelmetlen

– mondta egy szír migráns.

A migránsok folyamatos nyomás alatt tartják a magyar határt és az ott szolgálatot teljesítőket, naponta mintegy ezren próbálnak illegális úton az unió területére jutni.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még