logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tovább nőtt az árvíz áldozatainak száma Pakisztánban

Már csaknem 1500-ra emelkedett a halálos áldozatok száma Pakisztánban az áradások következtében – jelentették a helyi hatóságok csütörtökön.

A katasztrófavédelem információi szerint eddig 1486-an haltak meg, a halálos áldozatok között van 530 gyerek.

Kapcsolódó tartalom

A júniusi monszun okozta, korábban nem látott hevességű árvíz következtében több település teljesen víz alá került az ország déli részén, az anyagi károkat 30 milliárd dollárra becsülik. Az elmúlt hetekben a hatóságok barikádokat és gátakat alakítottak ki, hogy távol tartsák az áradatot a kulcsfontosságú létesítményektől, mint például az áramelosztóktól és az erőművektől.

Csütörtökön újra átadtak a forgalomnak egy autópályaszakaszt a déli Szindh tartomány és Kvetta város között. Az autópálya hetekig járhatatlan volt az árvíz miatt, így a segélyek szállítására sem tudták eddig használni. A hatóságok egyes helyekre csak helikopterekkel és hajókkal tudták eljuttatni segítséget.

Baludzsisztán tartományban több millió ember számára sikerült az áramszolgáltatást is helyreállítani.

A klímaváltozás okozta heves monszunesőzés és a június óta tartó áradások miatt a dél-ázsiai ország területének mintegy harmada került víz alá, 391 milliméter eső érte a területet, ami az utóbbi 30 éves átlag 190 százalékos emelkedését jelenti. A legsúlyosabban érintett Szindh tartományban 466 százalékos emelkedésről számoltak be.

Kapcsolódó tartalom

A külügyminisztérium jelentése szerint az Egyesült Arab Emírségekből és az Egyesült Államokból is érkeznek humanitárius segélyt szállító repülőjáratok.

Ajánljuk még