logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szijjártó Péter reagált az Európai Parlament döntésére

Az Európai Parlament jól fizetett képviselői sokkal jobban tennék, hogyha valós európai problémákkal foglalkoznának, például a fizetésükért foglalkozhatnának azzal is, hogy hogyan segítsenek az európai embereknek és az európai gazdaságnak, miután a szankciós rezsim nyomán háromszorosára, négyszeresére emelkedtek az energiaárak – válaszolta egy újságírói kérdésre Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter közösségi oldalára feltöltött videójában elmondta, hogy az Európai Parlament képviselői inkább foglalkozhatnának azzal, hogy mi a kiútja Európának a recesszióból, mi a kiút a magas inflációból, mi a kiút a magas energiaárakból – mondta a miniszter, reagálva az Európai Parlament döntésére, amely a Magyarországnak járó uniós források visszatartását javasolja.

Kapcsolódó tartalom

A miniszter kifejtette: amikor az egész szankciós politikát elkezdte Brüsszel az Európai Parlament erőteljes támogatása és inspirációja mellett, akkor az ígéret az volt, hogy ez közelebb fog vinni minket a megoldáshoz. Ehhez képest a háború több mint fél éve zajlik, az európai emberek pedig egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas energiaárak meg az infláció miatt – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

„Tehát jó lenne, hogyha az Európai Parlament ezzel a kérdéssel foglalkozna, és nem mindenfajta igaztalan vádakat ismételgetnének Magyarországgal szemben”

– mondta a miniszter.

Majd hozzátette, hogy azt pedig egy magyar emberekkel szembeni inzultusnak tartja, hogy Magyarországgal szemben megkérdőjelezik a demokrácia működőképességét.

A magyar emberek világosan döntöttek most már négy parlamenti választáson is egymás után, hogy milyen jövőt szeretnének az országnak, és azt kikérjük magunknak, hogy egyesek Strasbourgban, meg Brüsszelben azt gondolják, hogy a magyar emberek nem elég érettek ahhoz, hogy döntést hozzanak a saját jövőjükről” – fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter továbbá úgy fogalmazott: kikérjük magunknak azt, hogy belebeszéljenek abba, hogy a magyar emberek hogyan döntenek.

A magyar emberek demokratikus alkotmányos joga dönteni az ország jövőjéről, ezt a magyar emberek világosan megtették, ennek a minősítgetését pedig visszautasítjuk”– szögezte le a miniszter.

Ajánljuk még