logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rakétavetővel szakították félbe a futballmérkőzést – VIDEÓ

Egy férfi rakétavetővel a pályára lőtt egy horvát alacsonyabb osztályú labdarúgó-mérkőzésen, a Plitvice–Sokolec-találkozón – számolt be róla a 24sata.hr hírpotál nyomán az index.hu.

Egy szurkoló páncéltörő rakétavetővel a pályára lőtt a Plitvice–Sokolac-labdarúgó-mérkőzésen. A lövedék majdnem eltalálta az egyik kispadot, de végül senki sem sérült meg a pálya közelében.

A 24sata.hr horvát hírportál értesülései szerint a rakétavető neve Zolja, amely egy páncélozott járművek megsemmisítésére szolgáló könnyű, jugoszláv gyártmányú eszköz, és 64 milliméteres lövedékeket lő ki. Akár 300 milliméteres tömör acélon is képes áthatolni, és ha a rakéta 4–6 másodpercen belül nem találja el a célt, magától felrobban.

Az esetről felvétel is készült, melynek hitelességét a helyi megyei szövetség titkára is elismerte. Vladimir Romic elmondta: a mérkőzés szervezéséért felelős házigazda, a plitvicei csapat ellen fegyelmi eljárást indult.

„Nyilatkozatokat kérünk a küldöttektől, a játékvezetőtől és a két csapat képviselőitől. Az ügy kivizsgálását követően az illetékes fegyelmi bizottság szab majd ki büntetést a történtekkel kapcsolatban”

– nyilatkozta Vladimir Romic.

A megyei rendőrség is nyomozást kezdeményezett, viszont a plitvicei klub elnöke szerint a felvétel nem mostani, hanem sokkal korábban készült.

A két megyei csapat mérkőzését 4–1-re a Sokolac nyerte.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még