logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tiltakoznak a transzgender Barbie baba ellen

| Szerző: hirado.hu
Továbbra is gyűjti az aláírásokat a transzgender Barbie piacra dobása elleni petíciójához az interneten működő CitizenGo keresztény szervezet.

A Mattel amerikai játékgyár nyáron dobta piacra a transzgender Barbie-t. A baba a „tribute” (tisztelgés) kollekció része, amelyben többek között II. Erzsébet királynő és Vera Wang baba is megtalálható. A transznemű Barbie-val az eredetileg férfi, transzgender Laverne Cox színész előtt kívánnak tisztelegni.

A cég ügyvezető alelnöke, Lisa McKnight büszkén jelentette be a döntést: „Büszkék vagyunk arra, hogy hangsúlyt fektetünk a befogadás és az elfogadás fontosságára minden korosztály számára, és elismerjük Laverne jelentős kulturális hatását egy Barbie kollekcióval.”

„A kollekció célja, hogy különösen fontos nőket jelenítsen meg. Hogyan jön ebbe a sorba valaki, aki csupán annyit tett, hogy férfi lévén nőként él?” – veti fel a CitizenGo. A keresztény szervezet úgy véli, a Mattel csatlakozik a progresszív hullámhoz, amely állítólag elfogadó, kivéve azokkal, akik szerint Isten férfinak vagy nőnek teremtette az embert, és akik szerint csak ez a két nem létezik.
Valójában a gyerekek ideológiai agymosásának az eszköze a transzgender Barbie – állapítja meg a CitizenGo. A petíciót már több mint százhatvanezren írták alá.

Ajánljuk még