logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szélsőbalos támadásokra figyelmeztet a német titkosszolgálat

| Szerző: hirado.hu
Atomerőműveket, gáztározókat, tehervonatokat és vasúti csomópontokat érhet támadás szélsőbaloldali és zöldcsoportok részéről a következő hetekben Németországban – derül ki egy titkos dokumentumból, amelyet a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) adott ki és Bild című lap birtokába jutott.

A német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) által kiadott dokumentum szélsőbaloldali és „zöld” aktivisták atomerőművek, gázvezetékek és tehervonatok elleni támadásra figyelmeztet – írja a Bild Online.

A BKA ST14 nevű alosztálya által kibocsátott és „Veszélyeztetés” címkével ellátott dokumentumban részletezik a várható veszélyhelyzetet,

illetve az arra javasolt rendőrségi reakciót.

A Bild szerint biztonságpolitikai szakértők attól tartanak, hogy a klímaaktivisták által szervezett tiltakozások – például a Németország területén lévő atom- és szénerőművek működési idejének tervezett meghosszabbítása miatt – erőszakhullámhoz vezethetnek az országban.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. A képen: atomenergia-ellenes aktivistát visznek a sínek között rendőrök az észak-németoszági Lemgrabe közelében, a nukleáris hulladékot szállító Castor-tartályokból álló szerelvény érkezése előtt. A demonstrációk a német atomerőművekből származó, Franciaországban feldolgozott atomhulladékot a Németország északi részén található Gorleben közelében fekvő tárolóba szállító vonat útját kísérik. (MTI/EPA/Kay Nietfeld)

Ajánljuk még