logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Pont került a franciák legbizarrabb bűntényére

| Szerző: hirado.hu
Nyolc év szabadságvesztésre ítélték csütörtökön Franciaország korábban legjobban kereső fogorvosát, miután kiderült, hogy Lionel Guedj becslések szerint 3900 gyökércsatorna-műtétet végzett 327 páciens tökéletesen egészséges fogain, melyeket ki kellett húzni, és hídra kellett cserélni.

 

A 42 éves Lionel Guedj a dél-franciaországi Marseille-ben apja segédletével tevékenykedett hat éven át. 2012-ben indult ellenük eljárás pácienseik megcsonkításának vádjával – közölte a France 24.

A hírhedt apa-fia a város egyik szegénynegyedében üzemeltetett magánrendelőt, ahol több ezer műtétet hajtott végre a pácienseken. Egészséges fogakat húztak ki, gyökérkezelést végeztek el, és drága hidakat ültettek be – mindezt szükségtelenül. A legtöbb esetben ráadásul annyira hanyag munkát végeztek, hogy az gyulladásokhoz és maradandó egészségkárosodásokhoz vezetett.

A francia társadalombiztosító adatai szerint Guedjék egy átlagos fogorvosnál 28-szor több fogpótlást végeztek el, több páciensük fogállományának a felét eltávolították, helyüket pedig drága implantátumokkal pótolták ki.

Guedj 2010-ben Franciaország legjobban kereső fogorvosa lett 2,9 millió eurós adózott jövedelemmel. Ennek a hatalmas összegnek a legnagyobb hányadát a francia társadalombiztosítási rendszer folyósította számára.

A közvéleményt felháborította, hogy a fogorvosok azután is szabadlábon védekezhettek, hogy már vádat emeltek ellenük. A bíró végül a szokásos gyakorlattól eltérően elrendelte, hogy a tárgyalásról mindkét férfit rögtön a börtönbe vigyék.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még