logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyanús hajó tűnt fel a görög partoknál, lövések dördültek el

| Szerző: hirado.hu
A görög parti őrség figyelmeztető lövéseket adott le egy, a Görögországhoz tartozó Leszbosz szigete közelében „gyanúsan viselkedő” hajóra – jelentették be vasárnap a görög hatóságok.

 

A tájékoztatás szerint az eset szombaton történt. Eszerint az „Anatóliai” nevű, az Égei-tenger görög felségvizein tartózkodó hajó kapitánya nem engedte a jármű átvizsgálását a görög parti őrségnek, amely ezért visszakísérte a hajót török vizekre, és értesítette a török hatóságokat.

Török médiaforrások szombaton arról számoltak be, hogy egy, a Törökországhoz tartozó Bozcadaa szigetétől 11 tengeri mérföldre lévő, ám nemzetközi vizeken hajózó teherszállító hajó irányába lövéseket adtak le.

Ankara és Athén között a viszony az utóbbi időben jelentősen elmérgesedett. Görögország panasszal fordult az ENSZ-hez, mert Törökország megkérdőjelezi egyes égei-tengeri szigetei feletti szuverenitását.

A két ország régóta vitatkozik a tengeri határok mellett egyebek között a migrációról, a kölcsönös légtérsértésekről, valamint az utóbbi években a Földközi-tenger keleti medencéjében felfedezett hatalmas földgázmezők kiaknázásáról.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: MTI)

Ajánljuk még