logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ellenőrzése alá vonta Balakliját az ukrán hadsereg

| Szerző: hirado.hu
Az ukrán hadsereg teljesen ellenőrzése alá vonta a kelet-ukrajnai Harkiv megye Balaklija városát Hanna Maljar ukrán helyettes védelmi miniszter vasárnap reggeli bejelentése szerint.

 

Ukrán hivatalos források szerint ugyanakkor szombat este ismét rakétatámadás érte Harkiv városát, legalább egy ember meghalt, több ház megrongálódott.

Rakétatámadást jelentettek az ország keleti részén fekvő Dnyipróból is. Borisz Filatov, a város polgármestere azt mondta, az egyik rakéta a központba csapódott be, több sebesültről tudnak, és tart a károk felmérése.

Mindeközben Volodimir Timosenko, a Harkiv megyei Hrakove rendőrfőnöke megerősítette, hogy az orosz erők elhagyták az ugyancsak Harkiv megyében található Hrakovét, és az ukrán rendőrség a városba érkezett.

A hatóságok egyik legfontosabb feladata most a megszállók által elkövetett bűncselekmények felderítése”– tett hozzá.

Kapcsolódó tartalom

Szombat esti videóüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, az ukrán hadsereg a hónap elején elindított ellentámadása során eddig 2000 négyzetkilométernyi területet foglalt vissza. Leszögezte: a hadsereg „lépésről lépésre szabadítja fel az elfoglalt területeket”.

Az orosz csapatok jól döntöttek azzal, hogy a menekülést választották; megszállóknak nincs helye Ukrajnában – jelentette ki az elnök, és hozzátette: Moszkvának meg kell mutatnia, hogy kész a tárgyalásokra. Hangsúlyozta azonban: csak akkor tudnak asztalhoz üni, ha a Kreml elismeri, hogy megszállt ukrán területeket.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter azt mondta, az ukrán hadsereg bebizonyította, le tudja győzni az orosz erőket a kapott fegyverekkel.

Minél több fegyvert szállítanak nekünk, annál gyorsabban győzünk, és annál hamarabb vethetünk véget ennek a háborúnak” – fogalmazott a tárcavezető.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: MTI/EPA/Sztanyiszlav Kozliuk)

Ajánljuk még