logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Macron országa barátjaként méltatta II. Erzsébet volt brit uralkodót

Emmanuel Macron francia államfő „Franciaország barátjának, a hazáját és az évszázadát meghatározó szívek királynőjének” nevezte a csütörtökön elhunyt II. Erzsébet királynőt, az Egyesült Királyság uralkodóját.

Őfelsége II. Erzsébet királynő a brit nemzet egységét és folytonosságát testesítette meg több mint hetven éven át. Megőrzöm emlékemben Franciaország barátját, a hazáját és az évszázadát meghatározó szívek királynőjét” – írta a Twitteren a francia elnök franciául és angolul, miután egy fotót is posztolt a 96 éves korában elhunyt brit uralkodóról.

Nicolas Sarkozy volt elnök (2007-2012) közleményében kiemelte, hogy II. Erzsébet királynő „a két ország közötti megingathatatlan barátság, és az azt megalapozó értékek jelképe volt”.

Megőrzöm egy briliáns és szabad, nehéz feladatához hű szellem, egy alázatos és nagyvonalú személyiség emlékét, aki teljes nemzedékeket inspirált” – írta a volt államfő, aki megemlékezett a királynő „mosolyáról, hatalmas jóságáról és vidámságáról”, valamint „annyira finom brit humoráról” is.

Ajánljuk még