logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egy életre rács mögé kerülhet az eltűnt tinédzser

| Szerző: hirado.hu
Futballedzésre menet „tűnt el” egy fiú az Egyesült Államokban. A hatóságok épségben megtalálták a tinédzsert, a nyomozás azonban kiderítette, hogy előre megtervezhette az eltűnését, hogy elkerülje a letartóztatást, miután barátja segítségével meggyilkolt egy férfit.

Kapcsolódó tartalom

Épségben találtak meg egy tinédzsert, akinek futballedzésre menet veszett nyoma Washington államban. Nem sokkal a megtalálása után azonban a rendőrök gyilkosság vádjával letartóztatták, miután kiderítették, hogy a fiatal kitervelte saját eltűnését, hogy megússza a letartóztatást, miután meggyilkolta anyja volt élettársát – írja a New York Post.

A 16 éves Gabriel Michael Davies eltűnését augusztus 31-én jelentette be a családja. A fiú futballedzésre indult, ám nem ért oda. A keresés közben a rendőrök megtalálták Davies autóját, amiben vérfoltokra bukkantak. A fiú telefonja a helyszín közelében hevert a földön.

A tinédzsert az eltűnése másnapján találták meg, látszólag nem sérült meg. A nyomozás azonban hamar gyilkossági ügybe fordult át, amikor a hatóságok a bizonyítékok alapján rájöttek, hogy a fiú ölhette meg az 51 éves Daniel McCaw-t, anyja volt élettársát. A bűncselekményben Davies egy barátja, a 16 éves Justin Yoon is részt vett, őt szintén őrizetbe vették.

Az ügyészek szerint a gondosan megrendezett történet akkor kezdett gyanússá válni, amikor a hatóságok felfedezték az áldozat holttestét. McCaw lőtt és szúrt sérüléseibe halt bele. A nyomozók kiderítették, hogy az áldozat korábban élettársi kapcsolatban állt Davies anyjával. A pár állítólag nem sokkal a gyilkosság előtt szakított.

Kapcsolódó tartalom

A tinédzser megtalálásakor nem viselt cipőt, sem pedig inget, de a nyomozók szerint nem szenvedett olyan sérüléseket, amelyek arra utaltak volna, hogy sokat sétált mezítláb.

„Davies kezdetben azt mondta egy nyomozónak, hogy nem emlékszik arra, mi történt vele. Később azt állította, hogy nem meri elmondani, mi történt vele, mert az emberek bántani fogják” – áll a hivatalos dokumentumokban.

A rendőrök megtalálták az áldozat otthonának a biztonsági kameráját, amin látható, hogy a két gyanúsított bemászik a kutyaajtón augusztus 28-án kora reggel.

McCaw holttestét szeptember 1-jén fedezték fel, a közelében három töltényhüvelyt is találtak. Letartóztatása után Davies állítólag megmutatta a rendőröknek, hogy Yoonnal hova dobták a fegyvereket, amiket McCaw otthonából vittek el.

Mindkét tinédzsert gyilkossággal, betöréssel és lőfegyver jogtalan birtoklásával vádolják, egymillió dolláros óvadék ellenében védekezhetnek szabadlábon.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még