logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közpénzből újította fel luxusvilláját Guy Verhofstadt

Közpénzből újította fel folyóparti luxusvilláját Guy Verhofstadt, így spórolva a családi kasszának – számolt be a V4NA. A hírügynökség emlékeztet rá: a brüsszeli politikus egyike azoknak, akik szerint az Oroszországgal szembeni szankciós politika fenntartása érdekében az uniós polgároknak is áldozatokat kell hozniuk, ami spórolást követel meg mindenkitől.

Belgium volt liberális miniszterelnöke, az Újítsuk meg Európát! (Renew Europe) európai parlamenti frakció képviselője ugyanis Gent belvárosában egy 17. században épült, felújított műemlék épületben lakik.

Először egy belga portál számolt be arról, hogy Verhofstadt hogyan spórolt, amikor a saját házát újíttatta fel. A liberális politikus úgy felezte meg a költségeit, hogy több százezer eurónyi közpénzt kapott a háza renoválására.

A liberális politikus a több mint 327 ezer eurónyi – mintegy 135 millió forint – támogatást a flamand kormánytól, Kelet-Flandria tartománytól és Gent városától vette fel.

A genti városi tanács azzal hárította el a kritikákat, hogy a pénzt a városképi szempontból fontos műemlék épület kapta, nem pedig a tulajdonos.

A több százezer eurós támogatáson egyébként sokan felháborodtak, és visszatetszőnek találták az ügyet akkor, amikor a kormány változtatott az energiatakarékossági intézkedéseken. Ez azt jelentette, hogy bizonyos lakásfelújítási és korszerűsítési beruházás után már nem kaptak az emberek akkora adókedvezményt, mint korábban, így jelentősen megdrágult az építkezés és a felújítás.

Kiemelt kép: Guy Verhofstadt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért pártcsoport frakcióvezetője az Európai Parlamentben (Fotó: MTI/EPA/EFE/Fernando Villar)

Ajánljuk még