logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Adóellenőrt is letartóztattak a calabriai maffia elleni razzia során

| Szerző: hirado.hu
Harminchárom embert, köztük egy magas rangú adóhivatali tisztviselőt tartóztattak le hétfőn az olasz rendőrök az egyik legnagyobb déli maffiacsoport, a ’Ndrangheta elleni összehangolt razzia során az észak-olaszországi Bergamóban.

 

Az adóhivatal funkcionáriusát pénzmosásban való bűnrészeséggel vádolják – közölte az ANSA olasz hírügynökség kedden a rendőrségre hivatkozva.

A calabriai ’Ndranghetához „közel álló” személyeket hamis számlák kiállításával, uzsorakölcsönökkel és egyéb gazdasági jellegű bűncselekményekkel vádolják.

A rendőrség szerint az állhat a bűncselekmények elkövetésének hátterében, hogy a calabriai Capo Rizzuto szigetén megtelepedett maffiaklán, az Arenas által elkövetett kábítószer-kereskedelemből és más törvénytelen tevékenységekből származó nyereséget tisztára mossák.

A 33 gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték. Csak a hamis számlák összege több mint 20 millió eurót tett ki – közölte a rendőrség.

Hétfőn az olasz rendőrség 12 tartományban, köztük Lombardia, Veneto, Piemont, Umbria, Szardínia, Basilicata és Calabria területén tartott razziákat és házkutatásokat.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még